Çiftlikbank'tan sonra şimdi de Kazbank!

Çiftlikbank’ın ardından çok benzer bir yöntemle bu kez Kazbank dolandırıcılığı ortaya çıktı. Ahmet Nurettin Çelik, “Kaz çiftliği kuracağım” diyerek 1.000 kişiden 20 milyon lira para toplama hedefiyle yola çıktı ancak Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) yakalandı. 

EKONOMİ 24.10.2019, 10:13 25.10.2019, 13:06
Çiftlikbank'tan sonra şimdi de Kazbank!

250 kişiden 5 milyon lira

Kazbank ile Türkiye'deki saadet zincirlerine bir yenisi daha eklenmiş oldu. Bu seferki zincir ise kendini kaz sevdalısı bir akademisyen şeklinde tanıtan Ahmet Nurettin Çelik'ten geldi. Çelik, "Kaz çiftliği kuracağım" diyerek sosyal medya hesapları üzerinden 6 ayda 4.9 milyon lira aldı.

Başlangıçta 1.000 kişiden 20 milyon lira toplama hedefiyle bu işe başlayan Çelik'in kanunsuz yolla elde ettiği paralar Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun dikkatini çekti. Ardından devreye Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) girdi. Doğalkaz Ördek Yetiştiriciliği Entegre Sanayi Ticaret A.Ş. ismiyle kurulan şirketin hesapları derhal donduruldu. SPK, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

SPK, "usulsüz halka arz ve izinsiz sermaye piyasası faaliyeti" başlıklı maddenin ilk fıkrası gereğince savcılığa başvurdu ve gerekli tedbirlerin alınmasına karar verdi.

Ücretsiz kaz yetiştiriciliği seminerleri

Ahmet Nurettin Çelik aslen Ankara'da yaşıyor ancak Kırşehir'de küçük bir kaz çiftliği bulunuyor. Çelik yakın arkadaşlarından oluşan bir grup ile yola çıktı. Başlangıçta ücretsiz kaz yetiştiriciliği seminerleri adıyla, Adana, Balıkesir, Bayburt, İzmir, Konya, Samsun gibi onlarca ile gitti. Sosyal medyada paylaştığı videolarda hedefinin 1.000 kişiden 20 milyon lira toplayarak, dünyanın en büyük kaz çiftliğini kurmak olduğunu söyledi. Kendisine inanan 250 kişiden A Grubu hisse bedeli olarak 20'şer bin lira topladı. Biriken para 5 milyon liraya yaklaştı. Alınan bilgilere göre, önce değeri 600 bin lira olarak gösterilen fakat imara dahi açık olmayan bir tarla satın aldı. Ancak araziye tek bir çivi çakılmadı.

"Baş kaz" Çin'de!

Kendini sosyal medya paylaşımlarında "baş kaz" şeklinde tanıtan Çelik'in, topladığı paralarla Çin'e gittiği gündeme geldi. Çin Seddi'ni gezdiği ve egzotik eğlencelere katıldığı öğrenildi. Para yatıran kişilere de "Çin'de beyaz et işleme makinesi araştırıyorum" açıklamasında bulundu. "Türkiye'de makine yok mu?" diyenlere de sosyal medya hesaplarından verdiği cevapta "Türk makine sektöründe beyaz et kesimhanesi üretme kabiliyeti yok. O nedenle Çin'e geldim" ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar (3)
Sanane 5 yıl önce
İftiracı medya doğruları yaz yalaka medya
Bülent ULUTAŞ 5 yıl önce
Araştırmadan bir AŞ hakında (Doğalkaz ve Ördek Yetiştiriciliği Entegre Sanayi Ticaret A.Ş) haber yapıyorsunuz. Bu kanunlar karşısında sizi sorumlu yapmaktadır. doğrular ile ilgileniyor iseniz izlemenizi öneririm.
https://youtu.be/xJ0kuAjlPTg
Bülent ULUTAŞ 5 yıl önce
Araştırmadan bir AŞ hakında (Doğalkaz ve Ördek Yetiştiriciliği Entegre Sanayi Ticaret A.Ş) haber yapıyorsunuz. Bu kanunlar karşısında sizi sorumlu yapmaktadır. doğrular ile ilgileniyor iseniz izlemenizi öneririm.
https://youtu.be/xJ0kuAjlPTg