O ülkeyle de vizeler kaldırıldı!

Türkiye ile Surinam arasında hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamilleri için vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasını öngören anlaşma onaylandı. Türkiye'den doğrudan uçuşun olmadığı Surinam'da aktarmalı uçuşlar 8 bin liradan başlıyor.

GÜNDEM 24.10.2019, 10:17
O ülkeyle de vizeler kaldırıldı!

Uzun yıllar boyunca Hollanda sömürgesi olan ve 1975 yılında bağımsızlığını ilan eden Surinam ile vizeler karşılıklı olarak kaldırıldı. Türkiye ile Surinam arasında diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri için vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasını öngören anlaşma onaylandı.

Söz konusu karar, Resmî Gazete’de yayınlandı. Bu pasaportlara sahip olan Türk vatandaşları, 558 bin nüfuslu Surinam’a seyahatlerinde ülkeye giriş tarihlerinden itibaren 90 gün süreyle vizeden muaf olacak. Güney Amerika’daki Surinam, Atlas Okyanusu’nun kuzeydoğusunda bulunuyor.

8 bin liradan başlıyor

Kuzeyden Atlas Okyanusu’na, doğudan Fransız Guayanası’na, batıdan Guyana’ya ve güneyde Brezilya’ya komşu olan Surinam ile Türkiye arasında doğrudan uçuş bulunmuyor. Aktarmalı uçuşların tek yönü ise yaklaşık 8 bin liradan başlıyor.

Yorumlar (0)