Çeyrek altın fiyatı ne kadar? 8 Ağustos 2022 altın kuru

Çeyrek altın fiyatı ne kadar? Gram altın ve çeyrek altın fiyatları arttı mı? Cumhuriyet altını kaç lira oldu? Ons altın fiyatı kaç dolara çıktı? Vatandaşlar bu soruların cevaplarını merak ediyor. İşte 8 Ağustos güncel altın kuru fiyatları...

EKONOMİ 08.08.2022, 11:17 08.08.2022, 17:09 Hakan Öksüz
Çeyrek altın fiyatı ne kadar? 8 Ağustos 2022 altın kuru

Dolar kurundaki dalgalanma ve küresel çapta yaşanan gelişmeler, altın fiyatları üzerinde doğrudan etkili oluyor. Ukrayna-Rusya savaşı ve Çin'deki koronavirüs kapanmaları nedeniyle tedarik zincirlerinde sorunlar yaşanıyor. Çin ve Tayvan arasındaki gerilimin tırmanması da belirsizliğe neden oluyor. Bunun gibi sorunlar nedeniyle kripto piyasasında son aylarda ciddi dalgalanmalar yaşanıyor. Gram altın, çeyrek altın ve ons altın fiyatları da bu gelişmelerden etkileniyor.

Çeyrek altın fiyatı ne kadar? 

Hem kısa ve orta vadeli yatırımcılar hem de altını güvence olarak gören uzun vadeli yatırımcılar, güncel fiyatları merak ediyor. Çeyrek altın fiyatı ne kadar? 8 Ağustos altın kuru fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ve çeyrek altın fiyatları arttı mı? Vatandaşlar, bu soruların yanıtlarını arıyor. 

Güncel altın kuru fiyatları 

Peki güncel altın kuru fiyatları ne kadar? 8 Ağustos itibarıyla gram altın 1022 liradan, çeyrek altın ise 1689 liradan satılıyor. Yarım altın fiyatı 3335 liradan işlem görüyor, Cumhuriyet altınının fiyatı ise 6950 lira oldu. 8 Ağustos itibarıyla ons altın fiyatı 1771 dolar oldu.

Yorumlar (0)