Bitcoin rekora koşuyor! Rallinin sebebi ne?

Bitcoin (BTC) 24 saatte yaklaşık yüzde 10 değer kazanarak 56 bin 200 dolara yükseldi. Kripto yatırımcılarının yüzü güldü. Peki Bitcoin neden arttı? Bitcoin halving ne demek? Detaylar haberde...

EKONOMİ 27.02.2024, 11:33 Hakan Öksüz
Bitcoin rekora koşuyor! Rallinin sebebi ne?

Kripto piyasasının amiral gemisi Bitcoin (BTC) kafasını yukarı kaldırdı, yatırımcıları heyecan sardı. Dün 51 bin dolar bandında seyreden Bitcoin, yaklaşık yüzde 10 değer kazandı. 57 bin dolara kadar çıkan BTC, 56 bin 200 dolar bandına geriledi. 

Tarihi zirveye az kaldı

Bitcoin'deki hızlı yükseliş, tüm zamanların en yüksek fiyatının geçilip geçilmeyeceği sorusunu gündeme getirdi. Kasım 2021'de 68 bin 789 dolarlık tarihi zirvesini gören Bitcoin, yeniden tepe değerlerine yaklaştı.

Bitcoin neden arttı?

ABD'de yaşanan spot ETF gelişmeleri ve Bitcoin halving (yarılanma) tarihinin yaklaşması, artışın en önemli sebepleri arasında gösteriliyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin ETF başvurularını onayladı. Bitcoin'in reel finans sistemine dahil edileceğine yönelik işaretler, yatırımcıların kriptoya olan güvenini artırdı.

Bitcoin halving ne demek?

Bitcoin'de 4. halvingin nisan ya da mayıs aylarında gerçekleşeceği öngörülüyor. Uzmanların halving beklentileri sonrası Bitcoin halving ne demek? sorusu gündeme geldi. 

Bitcoin madencilik ödülünün yarılanması anlamına gelen halving, arzın düşmesine yol açıyor. Bu da kripto paranın değerinin yükselmesi için itici güç oluyor. Madenciler, çıkardıkları blok başına 6,25 BTC kazanıyor. Bu madencilik ödülü, halving sonrası 3,125 BTC'ye düşecek.

Kripto piyasasının değeri, 2 trilyon 130 milyar doları geçti

Bitcoin'in hızlı tırmanışı, altcoin piyasasını da etkiledi. Kripto piyasasının ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum (ETH), 3 bin 232 dolar bandına yükseldi. Kripto para piyasasının toplam değeri 2 trilyon 130 milyar doları geçti.

Yorumlar (0)