12 üniversite bitiren müdür, 4 üniversite daha okuyor! Hedefi Guinness’e girmek

12 üniversite bitirdiğini ifade eden Samsun Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alpaslan Yüksel, şuanda 4 üniversitenin eğitimine devam ediyor. Hedefi toplam 17 üniversite bitirmek olan okul müdürü, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek istiyor.

EĞİTİM 27.02.2024, 12:10 Şeyda Gül
12 üniversite bitiren müdür, 4 üniversite daha okuyor! Hedefi Guinness’e girmek

Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alpaslan Yüksel, okuma azmiyle kendisine hayran bırakıyor. 47 yıllık ömrüne 12 üniversite sığdırmayı başaran Yüksel, hali hazırda arkeoloji, rekreasyon, yaşlı bakımı, veteriner ve laborant sağlık adlı 4 farklı üniversitede, 4 farklı bölüm okumaya devam ediyor.

Öğretmen, öğretmen olabilmesi için öğrenci kalmalı

Eğitim hayatı hakkında gazetecilere bilgi veren Yüksel, ilk üniversitesini 2001 yılında bitirdiğini söyledi. Erzurum Atatürk Üniversitesi İngilizce Dil Edebiyat Bölümü’nden mezun olduğunu ifade eden Yüksel, sonra eğitim - öğretim hayatına öğretmenliğe başladığını anlattı. Zevkle, aşkla mesleğini yaparken kitap okurken bir cümlenin aklında kaldığını dile getiren Yüksel, ‘Bir öğretmen öğrenmeyi kesince, öğretmeyi de keser, böylece sabitleşir. Yol gösteremeyen bir yol işaret levhası olur. Öğretmen, öğretmen olabilmesi için öğrenci kalmalıdır” sözünü hayatını rehber edindiğini vurguladı. Bu söz üzerine tekrar üniversite okumaya karar verdiğini aktaran Yüksel, fizyoterapiden kamu yönetimine, tarihten sosyal medya yönetimine kadar 12 üniversite bitirdiğini açıkladı.

Hedefim Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek

Hali hazırda arkeoloji, rekreasyon bölümü, yaşlı bakımı, veteriner ve laborant sağlık adlı 4 farklı üniversitede, 4 farklı bölüm okumaya devam ettiğini kaydeden Yüksel, tek başıma değil eşi ve oğlu ile beraber mezun olduklarını söyledi. “Oğlum 3 üniversite bitirdi. Eşim de üçüncü üniversiteyi okuyor” diyen Yüksel, bundan sonraki hedefinin ise şu anda İtalyan bir vatandaşta olan Guinness Rekorlar Kitabı’ndaki 16 üniversite rekorunu kırmak olduğunu vurguladı. Yüksel, “Ülkeme 17. üniversiteyi ve daha sonraki üniversiteleri kazandırmak istiyorum” dedi.

Yorumlar (0)