Bayram tatili 9 gün olacak mı? Turizmcilerden çağrı

Antalya'daki turizm sektörü, Kurban Bayramı'nda Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi ara günlerin hafta sonu ile birleştirilmesini ve toplamda 9 günlük bir tatil ilan edilmesini talep ediyor. AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, bu uzun tatilin iç turizm hareketliliğini artıracağını belirtti ve hükümetten bu konuda açıklama yapmasını beklediklerini ifade etti.

EKONOMİ 27.05.2024, 12:50 Buse Önder
Bayram tatili 9 gün olacak mı? Turizmcilerden çağrı

Bu yıl 15 Haziran'da başlayacak olan Kurban Bayramı, 16-17-18 ve 19 Haziran tarihlerini kapsayacak. Önceki yıllarda olduğu gibi, bayram tatiliyle birlikte 14 Haziran'da okulların kapanmasıyla birlikte milyonlarca kişinin tatil için yola çıkması bekleniyor.

Türk turizm sektörü, Almanya'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle gelen turist sayısında bir düşüş beklerken, bayram döneminde bu açığı kapatmayı umuyor.

’20-21 Haziran da tatil ilan edilmeli’

Antalya ve diğer turistik bölgelerde, iklim koşullarının bayram tatili için uygun olacağı vurgulanırken, turizm sektörü temsilcileri 15 Haziran'dan başlayıp 23 Haziran'a kadar sürecek 9 günlük bayram tatili çağrısı yaptı.

AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, bu uzun tatilin iç turizm hareketliliğini artıracağını belirtti. Özellikle 20-21 Haziran tarihlerinin de resmi tatil ilan edilmesi gerektiğini dile getiren Kavaloğlu, bu süreçte otellerde yapılan erken rezervasyon indirimlerinin de tatilciler için cazip fırsatlar sunduğunu açıkladı.

Turist sayısı 3,5 milyonu aştı

Antalya'da şu anda doluluk oranlarının yüzde 80'ler civarında olduğunu ve haziran ayı itibarıyla yüzde 90'ların üzerine çıkmasını beklediklerini belirten Kavaloğlu, mayıs ayı sonu itibarıyla kente gelen turist sayısının 3,5 milyonu aştığını ifade etti.

Geçen yıla göre yüzde 15 artış yaşandığını vurgulayan Kavaloğlu, Ukrayna'daki gelişmelerin turizmi olumsuz etkilediğini ancak barışçıl ortamın turizm için önemli olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)