Bakanlıktan bayram öncesi fahiş fiyat uyarısı

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı alışverişi nedeni ile karşılaşılabilecek olumsuzluklara karşı önlem alındığı duyuruldu. Açıklamada, vatandaşların şahit oldukları fahiş fiyat artışlarını mutlaka bakanlığın çağrı merkezine bildirmesi gerektiği vurgulandı.

EKONOMİ 02.04.2024, 12:13 03.04.2024, 11:34 Şeyda Gül
Bakanlıktan bayram öncesi fahiş fiyat uyarısı

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Ticaret Bakanlığı’ndan herkesi ilgilendiren bir açıklama geldi. Vatandaşların mağdur olmaması ve hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla Ramazan ayı boyunca yoğun denetim faaliyetleri sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, Ramazan ayının son günlerinde ve Ramazan Bayramı süresince denetim faaliyetlerinin artırarak etkin bir şekilde sürdürüleceği kaydedildi.

Fahiş fiyat artışlarını bildirin

“Özellikle alışveriş merkezleri, gıda ve bayramlık ürün satan perakende işletmeler ve tüm marketler yakın takibimiz altında olmaya devam edecektir” denilen açıklamada, bu çerçevede vatandaşların şahit oldukları fahiş fiyat artışlarını mutlaka bakanlığın çağrı merkezine bildirmesi gerektiği konusunda uyarı yapıldı. Açıklama, “Bakanlığımızın web sayfasına bildirebileceklerini bir kez daha belirtmek isteriz” denildi.

Vatandaşı mağdur edenlere yaptırım uygulanacak

Diğer yandan da işletmeleri, mevzuata uyum sağlama ve vatandaşları mağdur etmeme noktasında gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiği belirtilen açıklamada, “Aksi halde, vatandaşlarımızı mağdur eden her türlü girişime karşı, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, Bakanlığımızca gerekli yaptırımların uygulanacağını ifade etmek isteriz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)