Bakan Uraloğlu açıkladı: Fahiş bilet fiyatlarına sıkı denetim uygulandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapılan denetimlerde fahiş fiyatlı bilet satışı ve usulsüzlük yapan otobüs işletmecilerine toplamda 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

EKONOMİ 14.04.2024, 12:00 Melina Ay
Bakan Uraloğlu açıkladı: Fahiş bilet fiyatlarına sıkı denetim uygulandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bayram tatili süresince yapılan yolcu taşımacılığı denetimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Ramazan Bayramı öncesinde alınan sıkı tedbirlerin, fahiş fiyatlarla bilet satışının önüne geçilmesine yardımcı olduğunu vurguladı. "Bayram tatillerinde şehirlerarası otobüs seyahatlerinde büyük bir yoğunluk yaşanıyor" diyen Uraloğlu, 5 Nisan 2024 Cuma gününden itibaren 80 bin 195 otobüs seferinin gerçekleştirildiğini ve bu seferlerde 2 milyon 759 bin 818 yolcunun taşındığını belirtti. Mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla denetimlerin hızlandırıldığını ifade eden Uraloğlu, “Bu süre zarfında yurt genelinde 4 bin 810 otobüs denetlenmiştir. Denetimlerimizde fahiş fiyatlı bilet satışı ve usulsüzlükler yapan otobüs işletmecilerine 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulanmıştır” dedi.

“Denetimler titizlilikle yürütüldü”

Ramazan Bayram tatilinde otobüs biletlerinin fahiş fiyatlı satışlarının önlenmesine yönelik denetimlerin büyük bir titizlikle yürütüldüğünü aktaran Uraloğlu, bakanlığa bildirilen ücret tarifelerine uymayan işletmecilerin tek tek incelenip gerekli idari para cezalarının uygulandığını ifade etti. Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatilinde şehirlerarası otobüs seyahatlerinde büyük bir yoğunluk yaşandığını kaydederek, “5 Nisan 2024 Cuma gününden bugüne kadar 80 bin 195 adet otobüs seferi gerçekleştirilmiş ve bu seferlerde 2 milyon 759 bin 818 adet yolcu taşınmıştır” diye konuştu.

“4 bin 810 otobüs denetlendi”

Bakanlık ekiplerinin ve kolluk kuvvetlerinin işbirliği içerisinde hareket ettiğini söyleyen Uraloğlu şu açıklamalara yer verdi:

“Şehirlerarası otobüs seyahatlerine yönelik U-ETDS sistemi üzerinden elektronik olarak yapılan denetimlere ilave olarak, yolcu terminallerinde, yol kenarlarında ve karayolları denetim istasyonlarında öncelikli olarak fahiş fiyatlarla bilet satışının engellenmesi ile korsan taşımacılığın önüne geçilmesi amacıyla 4 bin 810 otobüs denetlenmiştir.”

Toplamda 5 milyon 321 bin ceza verildi

Bakan Uraloğlu, yapılan denetimler kapsamında Karayolu Taşıma Kanunu'na aykırı ücret tarifesi uygulayan ve fahiş fiyatlı bilet satışı gerçekleştiren otobüs işletmecilerine toplamda 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası verildiğini belirtti. Ayrıca, korsan taşımacılık yapan ve izinli olmayan noktalarda yolcu alan veya indiren işletmecilere de 1 milyon 269 bin lira idari para cezası uygulandığını açıkladı. Uraloğlu, vatandaşların bu yoğunluk sürecinde rahat bir şekilde seyahat edebilmeleri için ekiplerin görevini yerine getirdiğini vurguladı. Fahiş fiyatlarla bilet satışının önüne geçilmesi ve yolcu taşımacılığında düzenin sağlanması için yurt genelinde denetimlerin etkin bir şekilde devam ettiğini de ifade etti.

Yorumlar (0)