Bakan Selçuk'tan açıklama!

Bakan Selçuk, kadınlara mali destekte bulunacaklarını açıkladı.

EKONOMİ 13.10.2019, 11:02 13.10.2019, 11:18
Bakan Selçuk'tan açıklama!

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 7 ilde 0-60 aylık çocuk sahibi sigortalı çalışan kadınlara 24 ay boyunca 650 TL'lik mali destekte bulunacağını duyurdu.

Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 0-60 aylık çocuklarını kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine gönderen, sigortalı çalışan 10 bin 250 kadına, her ay 650 TL civarında destek sağlayacak.

Bakan Selçuk'un yaptığı açıklamada, kadın istihdamını artırmak için "Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin uygulanacağını belirtti.

Proje kapsamında sigortalı çalışan çocuk sahibi kadınlara 24 ay boyunca mali yardım yapılacağını belirten Bakan Selçuk, "Projeden 0-60 aylık çocuklarını Bakanlığımız ya da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşe, anaokuluna veya gündüz bakımevine gönderen ve sigortalı işçi statüsünde çalışan anneler yararlanacak. Annelere her ay 650 TL civarında (100 avro) destek sağlanacak." şeklinde konuştu.

Toplam 169 milyon TL yardım

Bakan Selçuk, projenin Malatya, İzmir, İstanbul, Elazığ, Bursa, Antalya ve Ankara'da ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından gerçekleştirileceğini belirterek, "Bir anne 24 ay boyunca destek alabilecek. Ayrıca mali desteğe başvuran ilk 13 bin anneye tek seferlik 650 TL (yaklaşık 100 avro) kırtasiye desteği de sağlanacak." diye konuştu.

Yardımların toplamda 169 milyon TL (yaklaşık 26 milyon avro) tutarında olacağını vurgulayan Bakan Selçuk, "Projenin amacı, kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek ve aile-iş yaşamı dengesini güçlendirmek. Bakanlık olarak aile birliğini korumak ve güçlendirmek için bu tür projeleri yaygınlaştıracağız." diye konuştu.

Ön kayıtlar 15 Ekim Salı günü saat 14.00'ten itibaren www.sgkkurumsalcocukbakımı.org sitesi üzerinden e-devlet şifresiyle gerçekleştirilebilecek.

Yorumlar (1)
Ali 5 yıl önce
Ya bu nasıl bir destektir bu yazılı illerin haricinde ki illerde çalışan anne yok mu bu ayrıcalık niye bisey yapıyorsan iz tüm turkiyede yapın bu ne sacmalik