Bakan Işıkhan açıkladı! ‘2024 emeklinin yılı olacak’

Sivil Toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik çalışmalara değinerek 2024 yılının emekliler yılı olacağı müjdesini verdi.

EKONOMİ 28.02.2024, 23:00 Buse Önder
Bakan Işıkhan açıkladı! ‘2024 emeklinin yılı olacak’

Bakan Vedat Işıkhan, Bursa'da Vali Mahmut Demirtaş ile görüştükten sonra, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sosyal Destek Çekleri Lansmanı ve Protokolü İmza Töreni'ne katıldı. Törene, Işıkhan'ın yanı sıra Vali Mahmut Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, MHP İl Başkanı Muhammet Tekin ve birçok davetli katıldı.

Bakan Işıkhan, gün içinde esnaf, iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiklerini ve çeşitli faaliyetleri yerinde gördüklerini belirtti. Ayrıca, yapılan protokolün hayırlı olması temennisinde bulunan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki 30 yıllık yerel yönetim tecrübesinin önemine vurgu yaparak, 1994 yılında başlayan kalkınma anlayışıyla 22 yıllık iktidar sürecinde vatandaşların yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade etti.

‘Sosyal devlet anlayışını benimsiyoruz’

Sosyal devlet anlayışına vurgu yapan Bakan Işıkhan, Osmanlı'nın başkenti olarak 127 yıl boyunca hizmet vermiş Bursa'nın kültür, kadirşinaslık ve hoşgörü şehri olduğunu belirtti.

Bakanlık olarak sosyal devlet geleneğini en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını söyleyen Işıkhan, bakanlıklarının bir vatandaşın hayata gözlerini açtığı andan itibaren hayatının her alanında hizmet sunduğunu dile getirdi. AK Parti hükümetleri olarak 22 yıldır sürdürdükleri anlayışın devam edeceğini vurgulayan Bakan, vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

‘Bu yıl emekliler yılı olacak’

Bakan Işıkhan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı emeklilerle ilgili yürüttüğü çalışmalardan dolayı tebrik ederek, emeklilerle ilgili yapılan çalışmalara değindi. Bu kapsamda bir seferliğe mahsus bütün emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödendiğini, emekli aylıklarındaki artış oranının yüzde 49,25 olduğunu belirtti. Bakan, 2024 yılını 'Emekliler Yılı' olarak ilan ettiklerini ve bu süreçte birçok projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve esnaf odalarının başkanları, sosyal yardım çeklerine ilişkin protokole imza attı.

Yorumlar (0)