Bakan Göktaş duyurdu: Aile ve Gençlik Fonu başvuruları 15 Şubat'ta alınmaya başlanacak

Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin çalışmaların tamamlandığını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “İlk defa deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonu'nun başvurularını 15 Şubat'ta almaya başlayacağız. Başvuruları, e-Devlet aracılığıyla alacağız” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 04.02.2024, 12:23 Şeyda Gül
Bakan Göktaş duyurdu: Aile ve Gençlik Fonu başvuruları 15 Şubat'ta alınmaya başlanacak

Adıyaman'da açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu çalışmalarının tamamlandığını belirtti. “Bir müjdeyi gençlerimizle paylaşmak istiyorum. Bir süredir üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığımız Aile ve Gençlik Fonu'nda hazırlıkları tamamladık” diyen Bakan Göktaş, ilk defa deprem bölgesinde uygulayacakları Aile ve Gençlik Fonu'nun başvurularını 15 Şubat'ta almaya başlayacaklarını söyledi. Başvuruları 15 Şubat itibarıyla bakanlığın web sitesi olan aile.gov.tr üzerinden e-Devlet aracılığıyla alacaklarını ifade eden Bakan Göktaş, deprem bölgesinde aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlere faizsiz kredi imkanı sunacaklarını dile getirdi. Bakan Göktaş, “Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecekler” dedi.

Deprem bölgesindeki çalışmalar

Adıyaman'da devam eden deprem çalışmalarına ilişkin de konuşan Bakan Göktaş, 206 deprem bölgesi ili dışındaki illerde toplamda 300 sosyal market kurduklarını söyledi. Bölgede 14 mobil sosyal market tırı faaliyete geçirdiklerinin bilgisini veren Bakan Göktaş, adınlar ve bebekler için 27 giyim ve bebek bakım ünitesi kurduklarının bilgisini verdi. Ayni bağışlar için hava araçlarıyla 487 sefer tertip ettiklerini vurgulayan Bakan Göktaş, 39 binden fazla yardım tırını ayni yardım tırlarına yönlendirdiklerini anlattı. Depremden etkilenen kadınların hayatlarını yeniden kurmalarını, ailelerin ihtiyaçlarını yeniden karşılamaları ve bir yandan da rehabilitasyonlara destek olmak üzere "Kadın Kooperatifleri İş Atölyesi" adı altında sosyal alanlar oluşturduklarını kaydeden Bakan Göktaş, deprem sonrasında profesyonel yardıma ihtiyacı olduğu tespit edilen 312 yaşlı ve 978 engelli olmak üzere 1290 vatandaşımıza farklı illerdeki yatılı bakım kuruluşlarına yerleştirdiklerini aktardı.

3 hizmet binasının temelini atmayı planladık

Depremden etkilenen engelli bireylerin deprem sonrası günlük rutine dönüşlerini kolaylaştırmak için 6 Mola Evi'ni hizmete açtıklarının bilgisini veren Bakan Göktaş, ayrıca bildiği gibi geçtiğimiz Ekim ayında çocuk evleri sitesinin temellerini Adıyaman'da attıklarını hatırlattı. 2024 yatırım planımızda Adıyaman’ımız için il müdürlüğü, sosyal hizmet merkezi, kadın konukevi olmak üzere 3 hizmet binasının temelini atmayı planladıklarını belirten Bakan Göktaş, “Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerimizde gerekli tüm çalışmaları aralıksız sürdüreceğimizi, güçlü ve büyük Türkiye hedeflerimize kararlı adımlarla ilerlemeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)