Asgari ödeme yapılan kredi kartları kapatılacak mı? Açıklama geldi

Kredi kartına 3 ay peş peşe yalnızca asgari ödeme tutarının yatırıldığı kredi kartlarının kullanıma kapatılacağı iddiası, sosyal medyada gündeme oturdu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, söz konusu iddia hakkında açıklama yaptı.

EKONOMİ 01.06.2024, 21:29 01.06.2024, 22:49 Hakan Öksüz
Asgari ödeme yapılan kredi kartları kapatılacak mı? Açıklama geldi

Sosyal medyada ortaya atılan bir iddiaya göre, 3 ay boyunca art arda yalnızca asgari ödeme yapılan kredi kartları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından kullanıma kapatılacağı kaydedildi. İddialar sonrası tepkiler yükseldi. 

İletişim Başkanlığı: "Böyle bir düzenleme yok"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, söz konusu iddialara ilişkin bir açıklamada bulundu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden gelen açıklamada BDDK'nın, kredi kartlarının kapatılmasına ilişkin bir düzenlemesinin bulunmadığı vurgulandı. 

Hangi durumlarda kredi kartı, nakit çekimine ve alışverişe kapatılıyor?

Bir takvim yılı içinde aylık asgari tutarı 3 defa ödemeyen kredi kartlarının nakit kullanıma kapatıldığı, 3 kez peş peşe asgari ödeme tutarının ödenmemesi halinde kartların nakit kullanım ile alışverişe kapatıldığı kaydedildi. Kredi kartı borcunu asgari tutarını ödeyen kullanıcılar için böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığı ifade edildi.

Yorumlar (0)