Akaryakıt fiyatları 3 haneli mi olacak?

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan akaryakıt şirketlerine yönelik fiyat göstergesi iddialarının gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

EKONOMİ 28.03.2024, 23:55 Şeyda Gül
Akaryakıt fiyatları 3 haneli mi olacak?

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya platformlarında yer alan “Akaryakıt dağıtım şirketleri, bayilerinden yıl sonuna kadar fiyat tabelalarını 3 haneli olacak şekilde yenilemelerini istedi” iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, iddiaları gerçeği yansıtmadığını ifade edildi.

Akaryakıt fiyat göstergesi iddiaları doğru değildir

“Akaryakıt dağıtım şirketleri, bayilerinden yıl sonuna kadar fiyat tabelalarını 3 haneli olacak şekilde yenilemelerini istendiğine yönelik yapılan iddialar doğru değildir” denilen DMM açıklamasında, yapılan araştırmalar sonucunda akaryakıt şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığının tespit edildiği kaydedildi.

Dezenformasyonlara itibar etmeyiniz

Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair bir öngörüsü veya tahmininin bulunmadığının belirlendiği vurgulanan açıklamada, “Seçim öncesinde kamuoyunu manipüle etmek amacıyla kasıtlı bir şekilde üretilen dezenformasyonlara itibar etmeyiniz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)