Aile Bakanlığı 8 bin sözleşmeli personel alacak: Başvurular ne zaman başlayacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 8 bin yeni sözleşmeli personel alımı yapacaklarının müjdesini verdi. Peki, başvurular ne zaman başlayacak? Kimler başvurabilir? İşte detaylar…

EKONOMİ 19.02.2024, 17:02 Buse Önder
Aile Bakanlığı 8 bin sözleşmeli personel alacak: Başvurular ne zaman başlayacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli vatandaşların kamu kurumlarına yerleştirilmesi törenine katıldı. Bakan Göktaş, burada yaptığı konuşmada engelli vatandaşların istihdamına yönelik politikaları ve yapılan atamalara dair önemli açıklamalarda bulundu.

8 bin yeni personel alımı olacağı müjdesini veren Göktaş, “"Deprem bölgelerine ek destek sağlamak ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla yakın bir zamanda 8 bin yeni sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğiz. Bu adım, büyük ailemizi daha da genişleterek vatandaşlarımıza daha etkili hizmet sunma hedefimizin bir parçasıdır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Göktaş'ın konuşmasından başlıca detaylar şu şekilde:

"Engelli memur sayısı 70 bini aşacak"

Bakan Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatına katılımları için engellilere yönelik istihdam politikalarını belirledik. Anayasanın getirmiş olduğu eşitlik ilkesinin yanı sıra düzenlemelerin öngördüğü pozitif ayrımcılık esasları engellilere yönelik istihdam politikalarının temelini oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Bu amaçla son 10 yıldır engellilerin istihdamını artırmak ve sürekli hale getirmek için Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nı uyguladıklarını belirten Göktaş, "Bugün yapılacak 2 bin 392 atamayla engelli memur sayımız 70 bini aşmış olacak." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın engelli adaylara destek olmak amacıyla EKPSS sınav ücretlerine katkı sağladığını ve bu kapsamda bakanlık bütçesinden sınav ücreti desteğinin devam edeceğini açıkladı.

"Daha kapsayıcı bir dünya için çalışıyoruz"

Göktaş, engelli bireylerin istihdamını desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Daha kapsayıcı bir dünya için engelli bireylerin istihdamını desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Ayrıca, atama vesilesiyle yakın zamanda 8 bin sözleşmeli personel daha alacaklarını belirterek, "Deprem bölgesine daha fazla destek sağlamak ve hizmetlerimizin kalitesini artırmak için 8 bin sözleşmeli personel daha alacak, büyük ailemizi daha da genişleteceğiz." açıklamasında bulundu.

Detaylar ve alımla ilgili bilgilerin yakın zamanda paylaşılacağını belirten Göktaş, atamanın, bakanlık tarihinde bir seferde yapılan en yüksek personel alımı olacağını ifade etti.

Yorumlar (0)