Açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı

TÜRK-İŞ, ağustosta dört kişilik bir aile için açlık sınırını 15 bin 48 TL, yoksulluk sınırını 49 bin 19 TL olarak hesapladı.

EKONOMİ 30.01.2024, 22:10
Açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı

TÜRK-İŞ'in, çalışanların geçim şartlarını ortaya koymak ve temel gereksinim maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını saptamak için her ay gerçekleştirdiği 'Yoksulluk ve Açlık Sınırı Araştırması'nın bu ayki neticeleri açıklandı.

Araştırma doğrultusunda, ocak ayında başkent Ankara'da ikamet eden dört kişilik bir ailenin yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için gerçekleştirmesi gereken aylık gıda harcamasına işaret eden 'açlık sınırı' 15 bin 48 TL oldu.

Gıda ile sağlık, eğitim, ulaşım, konut, giyim ve benzeri gereksinimler için gerçekleştirilmesi mecburi diğer harcamaların toplam tutarına karşılık gelen 'yoksulluk sınırı' ise 49 bin 19 TL olarak hesaplandı.



Bir ayda yüzde 4,27 arttı

Evli olmayan bir çalışanın 'yaşama maliyeti' aylık 19 bin 630 TL olarak tespit edilirken, başkentte ikamet eden dört kişilik bir ailenin gıda için gerçekleştirmesi gereken minimum harcama tutarı bir evvelki aya nazaran yüzde 4,27 oranında arttı. Son bir sene itibarıyla değişim oranı yüzde 69,76 olarak hesaplandı.

Yorumlar (0)