YÖK'ten yüz yüze eğitim kararı! "Önümüzdeki yıldan itibaren..."

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yeni akademik dönemde sağlık koşullarında bir değişme olmadığı takdirde üniversitelerde tamamen yüz yüze eğitime geçileceğini açıkladı ve “YÖK olarak, değerli rektörlerimizle beraber yeni akademik yılda yüz yüze eğitime geçmenin vaktinin geldiğini bildirmek isterim” sözlerini kullandı.

EĞİTİM 10.06.2022, 12:51 10.06.2022, 17:35
YÖK'ten yüz yüze eğitim kararı! "Önümüzdeki yıldan itibaren..."

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, birtakım ziyaretlerde bulunmak amacıyla Kütahya’ya geldi. 

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin düzenlediği Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu’nda açıklamalarda bulunan Özvar, artık üniversitelerde yüz yüze eğitime geçileceğini duyurdu.

“Gerekli önlemler alındı”

Pandemiden bağımsız olmak üzere yeni dönemde akademik yıl açılışına kavuşacaklarını söyleyen Özvar, "Uzun denilebilecek bir salgın döneminin ardından çok şükür, 2022-2023 yeni akademik dönemine yaklaşıyoruz. Üniversitelerimizde artık finaller başlamış vaziyette veya başlamak üzere. Bir kısmında bittiğini ve bütünleme sınavlarının başladığını söyleyebiliriz. Tabi yeni akademik yıl önümüzde, eskisini ardımızda bırakacağız. Sağlık koşullarında bir değişme olmazsa yeni dönemde, inşallah eskisi gibi, pandemiden bağımsız bir biçimde yeni akademik yıla kavuşacağız. Akademik yıl başlamadan evvel gerek üniversiteler gerekse YÖK olarak bu anlamda tedbirler almaya başladı. Değerli rektörlerimizle beraber artık yeni akademik yılda, yüz yüze eğitime geçmenin zamanının geldiğini bildirmek isterim. Önümüzdeki yıldan itibaren inşallah, yüz yüze eğitim öğretime başlayacağız" şeklinde açıklama yaptı.

“Online eğitimin imkanlarından yararlanacağız”

Dijital ya da online eğitim öğretim imkanlarından da yararlanmaya devam edeceklerini söyleyen Özvar, "Uzun bir aranın ardından üniversitelerimizde, yüksek öğretim kurumlarımızda, kampüslerimizde, hocalarımızla, öğretim elemanlarımızla, öğrencilerin derslikte buluşmalarını ve bir araya gelmelerini önemsiyoruz" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)