YÖK başkanı, öğrencilerin barınma ihtiyacı için üniversitelere 'destek birimleri' kurulmasını önerdi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bütün üniversitelerin rektörlerinden özellikle üniversiteye yeni başlayacak öğrenciler için barınma ihtiyaçları ile ilgili rehberlik hizmeti vermelerini istedi.

EĞİTİM 01.09.2023, 11:31 01.09.2023, 11:36
YÖK başkanı, öğrencilerin barınma ihtiyacı için üniversitelere 'destek birimleri' kurulmasını önerdi

YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre, Özvar, bütün üniversite rektörlerine gönderdiği mesajda, öğrencilerin barınma ihtiyacı konusunda üniversitelerin yardımcı olmaları ve öğrencilere rehberlik etmeleri konusundaki isteğini iletti.

"Öğrencilerimize barınma hususunda yardımcı olmanızı rica ederim"

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre üniversiteye yerleşmeye hak kazanan adayların kayıt işlemlerinin bugün itibari ile sona ereceğini belirten Özvar, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle son yıllarda üniversite öğrencilerini bünyelerine katmayı hedefleyen FETÖ, PKK ve benzeri terör örgütlerinin, öğrencilerin barınma konusundaki ihtiyaçlarını kullanarak harekete geçebilecekleri ve 'öğrenci evi' adı altında gençleri kendi çevrelerine toplamaya çalışacaklarına ilişkin duyumlar gelmektedir.

Özellikle üniversite eğitime yeni başlayacak olan öğrencilerimize barınma hususunda yardımcı olmanızı, öğrencilerimize rehberlik etmenizi, gerekli tavsiye ve uyarılarda bulunmanızı, mümkünse üniversiteniz bünyesi altında kuracağınız 'destek birimleri' aracılığı ile öğrencilerimizin ihtiyaçlarına yanıt vermenizi fevkalade önemli bir konu olarak görüyoruz. Bu anlamda şehrinizdeki ilgili kurumlar ile sürekli iletişim ve işbirliği içinde olmanızı sizlerden hassaten rica ediyorum."

Yorumlar (0)