YKS başvurusunda son gün! Başvuru nereden yapılıyor, YKS oturumları kaç lira?

YKS başvurularının son günü merak ediliyordu. Üniversite sınavına girecek adaylar için son başvuru günü geldi çattı. Peki YKS başvurusu saat kaça kadar yapılabilecek? YKS başvuruları nereden yapılıyor? YKS ne zaman? Soruların yanıtlarına haberde yer verdik.

EĞİTİM 26.02.2024, 09:38 Hakan Öksüz
YKS başvurusunda son gün! Başvuru nereden yapılıyor, YKS oturumları kaç lira?

YKS başvuruları için son gün geldi çattı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurusu yapacak kişiler, her oturum için 295 lira ödeme yapacak. Üniversite sınavına girmek isteyenlerin bugün saat 23.59'a kadar YKS başvurusu yapması gerekiyor.

YKS başvuruları nereden yapılıyor?

Peki YKS başvuruları nereden yapılıyor? YKS'ye başvurmak için ÖSYM'nin internet sitesine veya mobil uygulamasına girmek gerekiyor. Adaylar, bu sistemler üzerinden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ile şifrelerini kullanarak YKS başvurusu yapabiliyor.

YKS ne zaman?

YKS ne zaman? sorusunun yanıtı da aranıyor. YKS 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak. 8 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT) düzenlenecek. 9 Haziran'da ise Alan Yetenek Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak. YKS sonuçları 17 Temmuz'da belli olacak.

Yorumlar (0)