ÖSYM açıkladı: 2022 YKS'de HES kodu ve maske zorunlu mu?

YKS'ye girecek öğrenciler, sınavda HES kodu ve maske zorunluluğu olup olmadığını merak ediyor. 2022 YKS'de maske takmak ve HES kodu göstermek zorunlu mu? İşte detaylar…

EĞİTİM 17.06.2022, 11:28 17.06.2022, 15:58
ÖSYM açıkladı: 2022 YKS'de HES kodu ve maske zorunlu mu?

Maske yasağının kısa süre önce kaldırılmasıyla beraber, YKS'ye girecek olan öğrenciler, kendileri için de bu durumun geçerli olup olmadığını merak ediyor.

YKS'de HES kodu ve maske 

81 ilde 18-19 Haziran'da gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS 2022) maske takma zorunluluğuna ilişkin detaylar yoğun olarak sorgulanıyor.

YKS'de maske zorunluluğuyla ilgili Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karar ile birlikte HES kodunun kaldırılmasından sonra sınavlarda HES kodu zorunluluğunun kaldırıldığını ifade eden Aygün, bundan sonra yapılacak olan sınavlarda dezenfektan ve maske dağıtılmayacağını, sınav binalarına giriş esnasında dezenfektanlı mendil verileceğini dile getirdi.

ÖSYM: “HES kodu uygulamasını kaldırdık”

Salgın dönemi sınav uygulamalarını ÖSYM olarak, Sağlık Bakanlığı önerileri ve görüşleri çerçevesinde hazırladıkları "Pandemi Dönemi Sınav Uygulamaları" rehberine göre düzenlediklerini ifade eden Aygün, şunları söyledi:

"Pandemiden beri yapılan sınavlarda, sınav görevlilerine ve adaylara 24 milyon 354 bin 152 maske, 6 milyon 324 bin 156 eldiven, 24 milyon 388 bin 806 dezenfektan mendil, 119 bin 177 litrelik dezenfektan, 95 bin 937 koruyucu önlük ve 111 bin 116 yüz koruyucu siperlik verildi. Sağlık Bakanlığının kararıyla HES Kodu uygulaması da ortadan kaldırılınca biz de Bakanlığımızın kararı çerçevesinde, sınav başvurularında HES Kodu zorunluğunu kaldırdık.

Bundan sonra yapılacak olan sınavlarımızda, dezenfektan ve maske dağıtımı yapılmayacak, sınav binasına yapılacak girişlerde adaylara yalnızca dezenfektanlı mendil verilecek. Sınav adaylarımız ve görevlilerimiz, istemeleri halinde kendi maskeleriyle sınava gelebilecekler. Sınavın yapılacağı gün Kovid-19 durumu bulunan adaylarımız olması halinde, Sağlık Bakanlığı e-Nabız yoluyla edinecekleri Kovid-19 pozitif laboratuvar sonuç raporunun bir dökümünü, atandıkları sınav binasındaki görevlilere sınav günü teslim etmeleri halinde sınav binasında yalnızca Kovid-19 pozitif durumu bulunan adaylar için hazırlanan salonlarda sınava alınacaklardır."

Yorumlar (0)