CHP “5 bin lira olsun” dediği asgari ücret önerisini revize etti: İşte yeni teklif

Asgari ücrete gelecek olan zam miktarıyla ilgili açıklamalar yapan CHP Sözcüsü Öztrak, oranın yüzde 40 olması gerektiğini aktardı.

GÜNDEM 17.06.2022, 11:30 17.06.2022, 11:33
CHP “5 bin lira olsun” dediği asgari ücret önerisini revize etti: İşte yeni teklif

CHP tarafından, asgari ücret ara zammıyla ilgili açıklamalar ardı ardına gelmeye devam ediyor. Geride bıraktığımız hafta CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, asgari ücretin en düşük 5 bin 225 TL olması gerektiğini dile getirmişti. Asgari ücretle ilgili son açıklama ise CHP Sözcüsü Faik Öztrak tarafından geldi. Öztrak, “Asgari ücrete yapılacak zam oranı yüzde 40 olmalı” dedi.

5 bin 225 liradan 6 bin liraya

Yapılacak olan ara zammın enflasyonun altında kalmaması gerektiğine vurgu yapan Öztrak, net 4 bin 253 lira olarak belirlenen asgari ücretin, yüzde 40 yükselişle yaklaşık 6 bin liraya kadar artması gerektiğini ifade etti.

“Maaş düzenlemeleri bekletilmeden yapılmalı”

Sözcü Öztrak, konuyla ilgili açıklamalarında, "Mevcut durumda asgari ücret açlık sınırının altını görmüş durumda. Hem de yüksek bir oranda ciddi düşmüş halde. Hükümet bu durumda hala övünüp duruyor. Hazine’nin kasasında 500 milyardan daha çok para bulunuyor. Dolayısıyla hızlı bir şekilde hiç kimseyi bekletmeden bütün bu maaş düzenlemelerinin yapmaları gerekiyor” dedi.

“Enflasyon oranlarının altında kalmamalı”

Asgari ücrette yapılacak zam oranına değinen Öztrak, “Asgari ücret belirlendiğinden beri enflasyon ne duruma geldi? Açıp incelediğiniz zaman yüzde 35-40 oranlarını görürsünüz. Bunun altında bir zam olmaması gerekiyor” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)