Ortak yazılı sınavlar geldi çattı! İşte detaylar

6. sınıf ve 9. sınıfların gireceği ortak yazılı sınavların tarihleri geldi çattı. 6. sınıflar yarın, 9. sınıflar ise çarşamba günü sınava girecek. Peki sınavlara giremeyenler ne yapacak? İşte detaylar...

EĞİTİM 25.12.2023, 11:58 26.12.2023, 10:28 Hakan Öksüz
Ortak yazılı sınavlar geldi çattı! İşte detaylar

Ölçme değerlendirme uygulamalarına Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yeni esaslar getirildi. Ortaokul ile liselerde ortak yazılı sınavların yapılacağı duyurulmuştu. Bu uygulamanın amacının, okullar arasında uygulama birliği ve bütünlük sağlamak olduğu kaydedilmişti. 

Sınavlar, yarın ve çarşamba günü yapılacak

Ortak yazılı sınavların ilki yarın yapılacak. 6. sınıf matematik ve Türkçe derslerinin ortak sınavı yarın gerçekleştirilecek.

27 Aralık Çarşamba günü ise 9. sınıfların matematik ile Türk dili ve edebiyatı derslerinin ortak sınavları düzenlenecek. Sınavı okullar yapacak, cevap kağıtları il ölçme değerlendirme merkezlerine yollanacak.

Sınavlara giremeyenler için mazeret sınavı yapılacak

Ortak yazılı sınavların sonuçlarına göre okullar arası karşılaştırma yapılmayacak. Sınavların tek amacı, müfredat birliği sağlamak olacak.

Ortak sınavlara giremeyen öğrenciler için mazeret sınavları gerçekleştirilecek. Ölçme değerlendirme merkezleri, ortak sınavları düzenleyecek. 

Yorumlar (0)