Milyonlar bekliyordu: KYK için sevindiren haber Bakan Kasapoğlu’ndan geldi

Milyonlarca kişinin merakla beklediği haber Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi. KYK borçlarının silindiği haberini veren Kasapoğlu, detayların sistemde görüldüğünü aktardı.

EĞİTİM 25.11.2022, 13:20 26.11.2022, 08:06
Milyonlar bekliyordu: KYK için sevindiren haber Bakan Kasapoğlu’ndan geldi

TBMM Genel Kurulu'nda onaylanan ve yasa olarak sisteme geçen ekonomik 52 maddelik torba yasa teklifi ile beraber milyonlarca kişinin heyecanlı bekleyişi sona erdi. Yasa ile beraber KYK borçlarından enflasyon ve faiz farkları silindi ve ödeme yapan kişilere ana paranın karşılanması adına da 3 defa süre uzatımı hakkı verildi. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, milyonların beklediği KYK ile ilgili sevindirici haberi verdi.

Birçok kişi yararlandı

1 milyon 392 bin 629 kişinin 27 milyar liralık ödemesinin yapılandırıldığını aktaran Bakan Kasapoğlu, "Yaz ayının başında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan müjdeli haberi duyurmuştu. Öğrenim kredilerine eklenen ilave miktarın kaldırılacağı haberini vermişti. Meclis’in tatili biter bitmez 1961 senesinde gerçekleştirilen bu kanun tamamıyla farklılaştı. Öğrenim kredisi borcunu bir kişi ne şekilde aldıysa geri ödeme de o şekilde gerçekleşecek. Gençler aldıkları miktarın üstüne herhangi bir ek fark vermeyecek. Bu düzenlemeden kredileri ödeme dönemine geçen, kredi alan ve kredi almaya başlayacak herkes yararlandırılacak.

Bu şekilde 27 milyar 15 milyon lira kadar bir ödeme gençlerimizin üzerinden alınmış oldu. Borcu vergi dairesine geçmiş olan borçlular adına da HMB ile iletişim sağlıyoruz. Ödenmemiş olan taksitler içerisine endeks oranları tahsil edilmeyecek. Şu an e-Devlet sistemi üzerinden ödemelerin görüldüğünü müjdelemek isterim. Endeksi kaldırılmış olan borç miktarlarını gençlerimiz rahatlıkla karşılayabilir" dedi.

Yorumlar (0)