KYK faizleri silindi mi? Endeks tutarı nedir?

Milyonlarca kişi KYK borç faizlerinin silinip silinmediğini araştırmaya devam ediyor. KYK borçlarının silinmesine dair önemli açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, endeks tutarı hakkında bilgi verdi. Peki, KYK borç faizleri silindi mi, kimler faydalanacak? Endeks tutarı nedir? İşte detaylar…

EĞİTİM 25.11.2022, 13:42
KYK faizleri silindi mi? Endeks tutarı nedir?

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan KYK faizinde düzenlemeye gidilmesi müjdesinin sonrasında birçok kişi araştırmalara hız verdi. Sistem üzerinden borçlarını görmek isteyen ve ne kadarlık bir tutarın silindiğini merak edenler gözleri gelecek açıklamalara çevirdi. Peki, KYK borç faizleri silindi mi, kimler faydalanacak? Endeks tutarı nedir? İşte detaylar…

KYK borç faizler silindi mi?

Öğrenim kredisi alanların merakla beklediği KYK borç faizlerinin silinmesi gündemde yerini koruyor. Öğrenim kredisi yapılandırma düzenlemesinden faydalanacak kişiler an itibarıyla e-Devlet sistemi üzerinden kalan borç tutarlarını görebiliyor.

KYK borç düzenlemesinden kimler faydalanabilecek?

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından KYK faizlerinin silineceğine dair haber birçok kişiyi meraklandırmıştı. Ödeme yapmamış ve ödeme yapmaya devam eden milyonlarca kişi söz konusu düzenlemeden kimin faydalanıp faydalanmayacağı konusunda araştırmalara başlamıştı. Bakan Kasapoğlu tarafından yapılan açıklama ile beraber bu sorular cevabını buldu. Öğrenciler KYK borç düzenlemesinden kimler faydalanacak sorusuna yanıtı buldu. Açıklanan bilgilendirmeye göre, söz konusu düzenlemeden kredi almaya başlayacak, kredi alan, kredileri geri ödeme dönemine geçmiş olan bütün kişiler faydalanacak. Bu şekilde toplam 27 milyar 15 milyon liralık bir miktar silinmiş olacak. Borcu vergi dairesinde olan kişiler için ise görüşmelerin devam ettiği ifade edildi.

Endeks tutarı nedir?

Endeks tutarı hakkında bilgilendirme sağlayan Bakan Kasapoğlu, "Ödenmemiş olan taksitlerin içerisine endeks tutarları tahsil edilmeyecek." dedi. Endeks tam manasıyla cetvel ve dizin anlamına gelmektedir. Üretim, fiyat, satış, alış ve benzeri bütün verilerin bir araya getirilmesi ile elde edilir. Belli bir süre içerisinde görülen oransal değişimleri ölçer.

Yorumlar (0)