KYK burs başvuruları başladı! 4 soruda bilinmesi gerekenler

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapılan açıklamanın ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuruları başladı. Üniversite eğitimleri süresince kullanacakları kredi ve burs başvurularını yapacak olan kişiler, e-Devlet sistemi üzerinden işlemlerini tamamlayacak.

EĞİTİM 15.11.2022, 11:11 15.11.2022, 17:15
KYK burs başvuruları başladı! 4 soruda bilinmesi gerekenler

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından gerçekleştirilen açıklama sonrasında KYK burs başvuruları erişime açıldı. Birçok kişinin merakla beklediği haber, Bakan Kasapoğlu tarafından duyuruldu. Peki, KYK kredi ve burs başvuruları nasıl yapılır? KYK ödemeleri ne kadar? İşte ayrıntılar…

KYK burs başvuru tarihi ne zaman?

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK kredi ve burs başvurularının alınmaya başladığını duyurdu. Söz konusu açıklamada, "Üniversite öğrencilerimizin merakla beklediği GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları bugün başladı. Başvurularınızı http://turkiye.gov.tr'den 17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’a kadar gerçekleştirebilirsiniz." ifadelerine yer verildi.

KYK ödemeleri hangi günlerde yatırılıyor?

KYK burs ve kredi miktarları kişinin kimlik numarasının son hanesi özelinde hesaplara aktarılıyor. Bu yıl gerçekleştirilecek olan burs başvuruları bitirildikten ve sonuçlarının duyurulmasından sonra belirlenen günlerde hesaplara ödemeler geçmiş olacak.

KYK kredi ve burs miktarları aylık olarak TC kimlik numarasının sonunda bulunan rakama göre ayın 6’ncı ve 10’ncu günleri arasında hesaplara aktarılıyor.

KYK burs ödemesi ne kadar?

KYK burs ücreti Yüksek Lisans öğrencilerine 1.750 lira, lisans öğrencilerine 850 lira ve son olarak doktora öğrencilerine 2.500 lira şeklinde veriliyor.

KYK bursunun kesilme nedenleri

KYK bursunun kesilme nedenleri şu şekilde:

Derslerin belirli bir oranında başarısızlık sağlanması,

Öğretim kurumundan çıkarılması, geçici olarak uzaklaştırılması ve ayrılması,

Vazgeçme, kayıt dondurma, izin alma,

Sağlıksal durumlardan öğretim kurumuna gidilememesi,

Öğretim kurumunda yapılan değişiklik sırasında, eski öğretim kurumunda bir sene başarısız durum bulunması ya da eğitimine bir sene ara vermesi,

Öğretim kurumunun tamamen kapatılması,

Kurum yurtları tarafından çıkarılma cezası verilmesi,

Kesin kararla mahkum edilmesi durumlarında kişilere verilen burs kesilmektedir.

Yorumlar (0)