G20 Liderler Zirvesi ilkelere sahne oluyor: Erdoğan ve Meloni yan yana

Endonezya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde bu sene birçok ilke imza atılıyor. Bunlardan bir tanesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İtalya'nın başbakanı Giorgia Meloni’nin görüşme yapması.

DÜNYA 15.11.2022, 11:29
G20 Liderler Zirvesi ilkelere sahne oluyor: Erdoğan ve Meloni yan yana

Bali'de G20 Liderler Zirvesi'nde görüşmelere başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada temaslarına devam ediyor. Zirve adına Apurva Kempinski'ye giden Erdoğan, resmi karşılama törenine katılım sağladı. Zirvede ev sahibi olan Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, burada Erdoğan'ı karşıladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Zirvede çok sayıda ilk yaşandı

Bu sene düzenlenen G20 Liderler Zirvesi birçok alanda ilklere de imza atıyor. Zirveye katılmayan devlet liderleri içerisinde Putin bulunurken, Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ilk defa görüşme yapacak.

Diğer taraftan yeni İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni de söz konusu zirveye ilk defa katılım sağlayan kişilerden olacak. Yeni başbakan olarak göreve gelen Giorgia Meloni ve Cumhurbaşkanı Erdoğan burada ilk defa görüşme sağladı. İki lider zirvede kısa bir süre konuşma gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)