Bakan Tekin duyurdu: Yeni eğitim öğretim yılında hayata geçecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Sadece 2023 yılının Haziran ayından itibaren 3 binin üzerinde derslik protokolü yaptık. Bunlar inşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçmiş olacak” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM 24.02.2024, 00:24 Şeyda Gül
Bakan Tekin duyurdu: Yeni eğitim öğretim yılında hayata geçecek

Vefat eden iş insanı Erhan Dedeoğlu'nun bağışlarıyla Güngören'de yapılan Erhan Dedeoğlu Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önemli değerlendirmelerde bulundu. Okul girişinde öğrenciler tarafından çiçekle karşılanan Bakan Tekin, törende merhum Dedeoğlu için Güngören İlçe Müftüsü Abdulkerim Tohumcu tarafından okunan duaya eşlik etti. Hayırsever kimliğiyle tanıdıkları Erhan Dedeoğlu'nu temsilen ailesi ve yakınlarına teşekkür eden Bakan Tekin, eğitim öğretimde hayırseverlerin verdiği desteklerin önemine vurgu yaptı. Sadece 2023 yılının Haziran ayından itibaren 3 binin üzerinde derslik protokolü yaptıklarını ifade eden Bakan Tekin, “Bunlar inşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçmiş olacaklar. Bu işlere gerçekten gönül vermiş bir milletiz. Önemini kavramış bir milletiz. Bu anlamda milletimize tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde iptal etmek zorunda olduğumuz çok sayıda yatırımımız var

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir'e teşekkür eden Bakan Tekin, devlet okul yapmak istediği zaman önlerine çıkan en ciddi problemlerden bir tanesinin okul yapacak arazi temini konusu olduğunu ifade etti.” Yatırım bütçesine koyduğumuz, nakdini ayırdığımız, 3-5 yıl beklediği halde yer bulunamadığı, arazi oluşturulamadığı için, Türkiye genelinde iptal etmek zorunda olduğumuz çok sayıda yatırımımız var” diyen Bakan Tekin, bu anlamda belediye başkanlarının kendileriyle hareket etmesi ve destek olmalarını gerçekten önemsediklerini vurguladı. Bakan Tekin, “Eğer belediye başkanlarımız bize arazi temini konusunda yardımcı olmazsa bu okul inşaatlarını hayırseverimiz de yapamazdı. Devlet olarak biz de yapamazdık” ifadelerini kullandı.

Hep beraber bu süreci yürüteceğiz

Öğretmenlere de teşekkür eden Bakan Tekin, “Erhan amca gibi kişilere hayır duası edecek nesilleri sizler yetiştireceksiniz. İnşallah hep beraber bu süreci yürüteceğiz” dedi.

Yorumlar (0)