Milli Savunma Bakanlığı'ndan KAAN paylaşımı: İşte bu ruhtur bu ülkeyi yücelten

TUSAŞ'ın mühendisi KAAN'ı uçuran ruhu anlattığı gönderiyi alıntılayan Milli Savunma Bakanlığı, “İşte bu ruhtur bu ülkeyi yücelten” ifadelerini kullandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.02.2024, 01:15 24.02.2024, 01:25 Şeyda Gül
Milli Savunma Bakanlığı'ndan KAAN paylaşımı: İşte bu ruhtur bu ülkeyi yücelten

Milli muharip uçak 'KAAN' bugün ilk uçuşunu başarıyla yapmasıyla birlikte Türkiye, KAAN ile 5'inci nesil savaş uçağına sahip ülkeler arasında yerini aldı. Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yürütülen çalışmayla gökyüzüyle buluşan KAAN dünya basınında da geniş yer bulurken, TRT Haber TUSAŞ mühendisinin yer aldığı dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Bu ülkede başkalarının çocukları anasız babasız büyümesin diye…

KAAN’ı yapan ruhu ve motivasyonun anlatıldığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşan TUSAŞ mühendisi kısa sürede binlerce beğeni aldı. Kamuoyunda büyük ilgi toplayan videoya, “Bu ülkede başkalarının çocukları anasız babasız büyümesin diye kendi çocuklarını anasız babasız büyütmeyi göze alan askerlerimiz, polislerimiz var. Biz onlar için buradayız…” notu düşüldü.

Askerlerimiz ve mühendislerimiz, omuz omuza çalışmaya devam edecek

Milli Savunma Bakanlığı ise TUSAŞ mühendisinin duygularını anlatan videoyu “İşte bu ruhtur bu ülkeyi yücelten” başlığıyla alıntıladı. Birçok coğrafyada görev yapan Mehmetçiğin, bu ruhu hissederek milletinin emrinde görevine devam ettiği belirtilen bakanlık açıklamasında, bu yüce milletin koca yürekli mühendis evlatları olduğu sürece, hiçbir çocuğun anasız ve babasız büyümeyeceği ifade edildi. “Askerlerimiz ve mühendislerimiz; milletimizin güvenliğini sağlamak, ülkemizi daha da yüceltmek için omuz omuza çalışmaya devam edecek” denilen açıklamada, “Bu uğurda seferber olan mühendislerimizi gönülden selamlıyor, asil milletimizi gururlandıracak nice başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)