Bakan müjdeyi duyurdu! Yeni müfredat onaylandı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kabul etti.

EĞİTİM 27.05.2024, 14:06 Buse Önder
Bakan müjdeyi duyurdu! Yeni müfredat onaylandı

Millî Eğitim Bakanlığı, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında yeni bir müfredat taslağını kamuoyunun görüş ve önerisine sundu. Ortaöğretim, Temel Eğitim ve Din Öğretimi Genel Müdürlükleri tarafından hazırlanan öğretim programları, 26 Nisan'da yayımlanarak 10 Mayıs'a kadar askıda kaldı. Bu süreçte toplam 67 bin 284 görüş ve öneri alındı.

Öğretmenlerden 38 bin 865 görüş ve öneri ile sivil toplum kuruluşları, eğitim platformları ve diğer paydaşlardan 28 bin 419 görüş iletilirken, gelen geri bildirimlerin yüzde 58'i öğretmenlerden, yüzde 42'si ise diğer paydaşlardan geldi. Görüşlerin üçte biri ortak metne, altıda biri ise okul öncesi eğitim programına yönelik oldu.

Erişime açıldı

Taslak, ilgili komisyonlar tarafından tasnif edilip değerlendirildikten sonra Talim ve Terbiye Kurulunun onayına sunuldu. Yeni müfredat taslağı, 16-22 Mayıs tarihleri arasında kurul gündemine alınarak görüşüldü ve onaylandı. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından da onaylanan yeni müfredat, "https://mufredat.meb.gov.tr" adresinden erişime açıldı.

Yeni müfredat uygulaması, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli olarak hayata geçirilecek.

Yorumlar (0)