Antalya'da gençlere CV hazırlama ve mülakat eğitimi verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, gençlerin işe alım sürecinde daha az zorlanması için CV hazırlama ve mülakat teknikleri konusunda eğitim verdi. Lise ve üniversite öğrencisi olan katılımcılar, HUB Antalya Girişimcilik Merkezi'nde Müge Bilen tarafından verilen eğitimde CV hazırlamadan beden dili yönetimi konusuna kadar birçok konuda eğitim aldı.

EĞİTİM 29.05.2024, 15:04 30.05.2024, 09:50 Hakan Öksüz
Antalya'da gençlere CV hazırlama ve mülakat eğitimi verildi

Gençlerin iş hayatına iyi hazırlanması, kendilerine güvenlerinin artması ve üretken bireyler olabilmesi adına Antalya Büyükşehir Belediyesi HUB Antalya Girişimcilik Merkezi'nde yoğun çalışmalar gerçekleştiriliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, gençlerin iş hayatına girerken zorlanmaması ve kendi özelliklerini en doğru şekilde aktarabilmesi için "CV Hazırlama Eğitimi" yapıldı.

Hangi konularda eğitim verildi?

İşkur bünyesinde "İş ve Meslek Danışmanı" görevini yürüten Müge Bilen'nin verdiği eğitime katılan gençler, doğru şekilde CV hazırlamayı öğrendi. Lise ile üniversite öğrencilerinin yer aldığı eğitimde CV çeşitlerine yer verdi. Öte yandan mülakat teknikleri, imaj yönetimi ve beden dili yönetimi konusunda da önemli bilgiler aktarıldı.

Programa katılan öğrenciler, aldıkları eğitimin ardından işe alım sürecinde kendilerine daha fazla güven duyacaklarını söyledi.

CV hazırlama ve mülakat eğitimi alan gençler memnun

Eğitim hayatına Akdeniz Üniversitesi'nde devam eden Kudret Çeliköz, "CV, kişinin kendi reklamı gibi düşünülebilir. Her gencin, CV hazırlama konusunda bilgili olması lazım. CV'de hangi noktalara vurgu yapılacağı ve nelerin önemli olduğuna pek çok şey öğrendik." ifadelerini kullandı.

"Yaptığımız irili ufaklı hataların farkına vardık"

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Sinem Karakaş ise, "Kariyer hedefleri olan herkes, CV hazırlama konusunda bilgili olmalı. Bu eğitimde kısa sürede pek çok şey öğrendik. Şimdiye kadar yaptığımız irili ufaklı hataların farkına vardık." diye konuştu.

Yorumlar (0)