9. sınıflar, ortak yazılı sınavlara girdi! Mazeret sınavı hakkında detaylar

9. sınıflar, bugün matematik ile Türk dili ve edebiyatı derslerinden ortak yazılı sınavlara girdi. Peki sınavlarda Yanlış cevaplar, doğru cevap sayısını etkiliyor mu? Mazeret sınavı için kaç gün içinde başvurmak gerekiyor? İşte detaylar...

EĞİTİM 27.12.2023, 17:50 Hakan Öksüz
9. sınıflar, ortak yazılı sınavlara girdi! Mazeret sınavı hakkında detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan ortak yazılı sınavların ilki, dün yapılmıştı.  günü tamamlandı. Ortaokul 6. sınıfta okuyan 1 milyon 300 bin civarında öğrenci, matematik ve Türkçe derslerinden sınava girdi. Ortak yazılı sınavlar, 18 bin okulda yapıldı. 

Çoktan seçmeli sorular yöneltildi

Lise 1 öğrencileri ise bugün matematik ile Türk dili ve edebiyatı sınavlarına girdi. 9. sınıfta okuyan 1 milyon 100 bin öğrenci, Türkiye genelindeki 11 bin lisede ortak sınava girdi. Sınavda öğrencilere çoktan seçmeli sorular yöneltildi.

Yanlış cevaplar, doğru cevap sayısını etkilemeyecek

Ortak yazılı sınav sonuçlarının 100 puan değerlendirileceği kaydedildi. Yanlış cevapların, doğru cevap sayısını etkilemeyeceği vurgulandı. Türkçe dersinin konuşma ile dinleme sınavlarının da ayrı olarak okullarda gerçekleştirileceği kaydedildi.

Mazeret sınavı için 5 iş günü içinde yazılı başvuru gerekiyor

Sınava giremeyen öğrencilerin gerekçesi, velisi tarafından en geç 5 iş günü içinde okul müdürlüğüne yazılı şekilde bildirilecek. Bu öğrenciler, mazeret sınavına katılacak. Mazeret sınavına da girmeyen öğrenciler için başka sınav açılmayacak. Sınav sorularıyla ilgili itirazlar, 3 iş günü içinde veliler tarafından okul müdürlüğüne yapılacak. 

Yorumlar (0)