12 üniversiteye rektör ataması yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 üniversite ile Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliklerine rektör ataması gerçekleştirdi.

EĞİTİM 15.03.2023, 10:15 15.03.2023, 17:48
12 üniversiteye rektör ataması yapıldı

12 üniversite ve Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliklerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla rektör ataması sağlandı. Söz konusu karar Resmi Gazete’de yayımlanarak faaliyete alındı.

Atama yapılan 12 üniversite

Karara göre şu üniversitelere atama sağlandı: Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nazife Güngör, Piri Reis Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nafiz Arıca, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Mudanya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Tosun, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Tekin, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Canan Hecer, Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Şehmus Demir, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bülent Kent, Avrasya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Füsun Terzioğlu ve Alanya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mesut Güner.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi atamaları

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi mensupluklarına ise 6742 sayılı Kanun ile kabul edilmesi uygun görülen "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti'nde Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Kurulmasına Dair Anlaşma"nın 5'inci maddesi noktasında Prof. Dr. Erol Özvar, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Dr. Yener Mehmet Sonuşen, Prof. Dr. İbrahim Kalın ve Prof. Dr. İsmail Demir’in ataması gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)