Ülke alev alev: Bilanço ağırlaşıyor

Şili'nin güney ve orta kesimlerinde etkili olan orman yangınlarında can verenlerin sayısı 64'e yükseldi.

DÜNYA 04.02.2024, 23:20
Ülke alev alev: Bilanço ağırlaşıyor

Devlet Başkanı Boric, gerçekleştirdiği açıklamada, şartlar göz önüne alındığında yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısının artacağını dile getirdi. Yangınlardan etkilenen yerlere askeri birliklerin konuşlandırılacağını söyleyen Gabriel Boric, gereksinim duyulan bütün kaynakların hazır bulundurulacağını kaydetti.

İçişleri Bakanı Toha ise itfaiyecilerin yaklaşık olarak 40 yangını söndürdüğünü, 29 orman yangını ile ise mücadeleye devam ettiğini bildirdi.



Can kaybı artıyor

Yetkililer, orman yangınlarının Vina del Mar ile Valparaiso bölgelerinde sürdüğü bilgisini paylaşarak, can kaybının 64'e yükseldiğini bildirdi.

Şilili yetkililer, Valparaiso'daki orman yangınlarında yaklaşık olarak 1.100 evin hasar aldığını aktardı. Ülke basınında yer bulan haberde, Valparaiso şehrine yaklaşık olarak 20 kilometre uzaklıktaki Penuelas Gölü Doğal Parkı'nda da yangın çıktığı kaydedilmişti.

Yangının kuvvetli rüzgarın etkisiyle hızlı bir şekilde yayıldığı ve bazı kasabalarda tahliye işlemlerine başlandığı duyuruldu.



OHAL ilan edilmişti

Gabriel Boric, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden, orman yangınları sebebiyle OHAL (olağanüstü hal) ilan ettiklerini bildirmişti. 

Carolina Toha ise bazı yangınların kasten çıkarıldığını düşündüklerini ifade etmişti. 

Yorumlar (0)