Ülke alev alev: Bilanço ağırlaşıyor

Şili'de yetkililer, ülkenin güney ve orta kesiminde etkili olan orman yangınlarında can verenlerin sayısının 131'e yükseldiğini bildirdi.

DÜNYA 08.02.2024, 00:26 08.02.2024, 11:13
Ülke alev alev: Bilanço ağırlaşıyor

Güney Amerika ülkelerinden Şili'de cuma gününden beri süren orman yangınlarında bilanço ağırlaşıyor.

Yetkililer tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Vina del Mar ve Valparaiso şehirlerinde süren yangınlarda ölü sayısının arttığı belirtildi.

Yangınlarda can verenlerin sayısı 131'e yükselirken, yangını söndürme faaliyetleri karadan ve havadan aralıksız devam ediyor. 



300 kişi kayıp

Vina del Mar Belediye Başkanı Macarena Ripamonti, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, görülmemiş bir felaketle karşı karşıya kaldıklarını ve 300 kişinin kayıp olduğunu öngördüklerini dile getirdi.

Valparaiso'daki yangınların, ülkede 2010 senesindeki depremden beri meydana gelen 'en ölümcül felaket' olduğu kaydediliyor.

Öte yandan, otopsi faaliyetlerinde 35 kişinin kimlik tespitinin gerçekleştirildiği, 82 kişiye ise otopsi yapıldığı kaydedildi.

Yangının kül ettiği bölgelerde yıkıntı kaldırma faaliyetleri sürerken, başkent Santiago'da ise toplanan çok sayıda kişi yardım kampanyasına iştirak etti.

Yorumlar (0)