Ukrayna, Rus devriye gemisini vurdu: Değeri 65 milyon dolar değerinde

Ukrayna’nın istihbarat birimlerinden yapılan açıklamada, Rusya Karadeniz Filosu’na ait devriye gemisinin Kırım açıklarında hedef alındığı ifade edildi. Açıklamada, gemide hasar meydana geldiği bilgisine yer verildi.

DÜNYA 05.03.2024, 20:57 Şeyda Gül
Ukrayna, Rus devriye gemisini vurdu: Değeri 65 milyon dolar değerinde

Ukrayna Savunma Bakanlığı’na bağlı istihbarat biriminden önemli bir açıklama yapıldı. Kırım açıklarında Rusya Karadeniz Filosu’na ait devriye gemisinin hedef alındığı belirtilen açıklamada, Kerç Boğazı’na yakın bir noktada "Magura V5" insansız deniz araçları ile vurulan Sergey Kotov adlı Rus gemisinin farklı kısımlarında hasar meydana geldiği ifade edildi. Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, hedef alınan geminin değerinin yaklaşık 65 milyon dolar olduğu kaydedildi.

Karadeniz Filosu işgal sembolüdür

Saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, “Rusya Karadeniz Filosu bir işgal sembolüdür. Ukrayna'ya ait Kırım'da bulunamaz” ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan açıklama yapılmadı

Kırım'daki Rus yetkililer ise saldırı sebebiyle Kırım yarımadası ile Rusya ana karasına bağlayan Kırım Köprüsü’nde karayolu ve tren seferlerinin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı ise konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Yorumlar (0)