Türkiye'den vatandaşlarına umut: 1359 kişi Refah'tan tahliye edildi!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'deki Refah bölgesine yönelik saldırılarına ilişkin bir bildiri yayımladı. Açıklamada, söz konusu bölgeden tahliye edilen Türk ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşlarının sayısına dair bilgiler de paylaşarak, bugüne kadar toplamda 1359 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

DÜNYA 14.02.2024, 16:28 14.02.2024, 20:55 Buse Önder
Türkiye'den vatandaşlarına umut: 1359 kişi Refah'tan tahliye edildi!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın göreve gelmesi sonrasında yoğun diplomasi trafiği yaşandığını ve Bakan Fidan'ın gerçekleştirdiği resmi ziyaretlere vurgu yaptı.

 Keçeli, Gazze'deki insani duruma da değinerek, Türkiye'nin hedefinin insani yardımların Gazze'ye ulaşması, Filistinlilerin yerinden edilmelerine son verilmesi ve bölgesel çatışmanın önlenmesi olduğunu belirtti. İki devletli çözümle Filistin-İsrail sorununa kalıcı çözüm istediklerini vurgulayan Keçeli, uluslararası parametreler doğrultusunda diplomasiyle soruna çözüm bulunmasını istediklerini ifade etti.

34 bin ton insani yardım gerçekleşti

Gazze'ye yapılan insani yardımlara ilişkin bilgiler de veren Keçeli, Türkiye'nin Mısır üzerinden Gazzelilere ulaştırdığı 34 bin ton insani yardımdan bahsetti. Keçeli, Mısır Hükümeti'ne yardımların iletilmesindeki olumlu yaklaşımından dolayı teşekkür etti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Gazze'den hasta tahliyelerine değinen Keçeli, Türkiye'ye 380 yaralı ve 344 refakatçinin geldiğini açıkladı ve bir sahra hastanesinin kurulması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Sürecin takibi devam ediliyor

Türk ve KKTC vatandaşlarının tahliyesi konusuna da değinen Keçeli, bugüne kadar bin 359 Türk ve KKTC vatandaşını Gazze'den tahliye ettiklerini ifade etti. Tahliye işlemlerini takip ettikleri bin 97 kişi olduğunu ve bu kişilerin Mısır üzerinden Türkiye'ye getirilmesi için çalıştıklarını aktardı.

Yorumlar (0)