Türkiye'deki Starbucks'a yeni ortak geliyor

Türkiye’de Kuveytli AlShaya tarafından işletilen Starbucks kahve zinciri, ABD'li Apollo şirketi ile görüşüyor.  

DÜNYA 08.02.2024, 12:43 08.02.2024, 18:20 Şeyda Gül
Türkiye'deki Starbucks'a yeni ortak geliyor

ABD'li özel sermaye şirketi Apollo Global Management, Starbucks için harekete geçti. Kuveytli AlShaya Group tarafından işletilen Starbucks’ın Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya bayiliklerinin azınlık hissesini satın almak isteyen ABD'li Apollo şirketi görüşmelere başladı. Konuya ilişkin Reuters'a konuşan kaynaklar, ABD'li şirkete yaklaşık yüzde 30'luk bir azınlık hissesinin satılmasının planlandığı aktarıldı. Açıklamada, Suudi Arabistan'ın varlık fonu olan Kamu Yatırım Fonu'nun (PIF) da görüşmelerde yer aldığı bilgisine de yer verildi.

İsrail Filistin savaşından olumsuz etkilendi

Ocak ayında Starbucks’tan yapılan açıklamada, ilk çeyrek sonuçları için piyasa beklentilerini kaçırdığı için İsrail-Filistin savaşının bölgedeki işlerine zarar verdiği ifade edilmişti. Boykotların ardından Starbucks, Ekim ayında siyasi olmayan bir kuruluş olduğunu açıklamıştı. Akabinde şirket, İsrail hükümeti ya da ordusuna destek verdiği yönündeki söylentileri reddetmişti.

Batılı şirketlerin işletme hakkını alıyorlar

Yapılacak ortaklık sayesinde 1999 yılından bu yana Alshaya ailesinin elinde bulunan özel şirketin yatırımcı tabanının genişletilmesi öngörülüyor. 1890 yılında kurulan Alshaya, The Cheesecake Factory, Pottery Barn ve Shake Shack gibi popüler Batılı markaların işletmelerini işletme hakkına sahip bölgedeki en büyük perakendecilerden biri olarak biliniyor.

Yorumlar (0)