Trump'ın NATO açıklaması gündemde! Biden rakibini yerden yere vurdu

Donald Trump'ın NATO'ya az ödeme yapan ülkeleri korumayacağını açıklaması, ABD'de tartışmalara yol açtı. Trump'ın açıklamasını "şok edici ve tehlikeli" olarak niteleyen ABD Başkanı Joe Biden, rakibini yerden yere vurdu.

DÜNYA 14.02.2024, 01:30 Hakan Öksüz
Trump'ın NATO açıklaması gündemde! Biden rakibini yerden yere vurdu

ABD'de ikinci başkanlık dönemini yaşamak isteyen Cumhuriyetçi Donald Trump, kasım ayındaki seçimler öncesi propagandanın dozunu artırdı. Önceki günlerde yaptığı bir açıklamada, "Az ödeme yapan NATO ülkeleri, Rusya'nın saldırısına uğrarsa yardım etmem." demişti. Trump'ın bu açıklaması, ABD'de sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

Biden'dan Trump yorumu: "Şok edici"

ABD Başkanı Joe Biden, rakibi Trump'ı yerden yere vurdu. Rusya'nın saldırılarına karşı Ukrayna'ya gönderilecek yardımın Kongre'den acil şekilde geçmesi gerektiğini kaydeden Biden, "Son günlerde risklerin arttığını siz de gördünüz. Eski Başkan, tüm dünyaya şok edici bir mesaj gönderdi. Bu mesaj, ABD'nin ilkelerine aykırıdır." ifadelerini kullandı.

Trump ne demişti?

Güney Carolina'da 11 Şubat'ta seçim konuşması yapan Donald Trump, "Bazı ülkeler NATO'ya az ödeme yapıyor. NATO toplantısında büyük bir ülkenin lideri yanıma gelerek, 'NATO'ya ödeme yapmıyoruz. Rusya saldırırsa ABD bizi korur mu?' diye sordu. Ben de ona, 'Ödemediysen suçlusun. Bunu ödemeye mecbursun. Yoksa seni korumam, hatta saldırsınlar diye onları daha çok teşvik ederim.' dedim." ifadeleriyle tartışmanın fitilini yakmıştı.

Yorumlar (0)