Trump'tan suikast itirafı: "Netanyahu 2 gün kala vazgeçti!"

Eski ABD Başkanı Trump, 2020'de gerçekleştirdikleri Kasım Süleymani suikastı hakkında bir açıklama yaptı. Yıllar sonra itirafta bulunan Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun plana uzun süre dahil olduğunu ancak son 2 gün kala işlerin değiştiğini söyledi.

DÜNYA 05.02.2024, 11:53 06.02.2024, 15:56 Hakan Öksüz
Trump'tan suikast itirafı: "Netanyahu 2 gün kala vazgeçti!"

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun önemli figürlerinden biri olan Kasım Süleymani, ABD'nin 3 Ocak 2020'de düzenlediği İHA saldırısında ölmüştü. Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin, Irak'ın başkenti Bağdat'a yakın bir bölgede suikaste kurban gitmesi, uluslararası gündemin zirvesine yerleşmişti.

Süleymani suikastından 2 gün önce Netanyahu "bunu yapamayız" demiş

ABD ile İran arasındaki tansiyonu yükselten Süleymani suikastı hakkında yıllar sonra Donald Trump'tan bir açıklama geldi. Eski ABD Başkanı Trump, Süleymani suikastının planı hazırlanırken İsrail'in de işin içinde olduğunu ileri sürdü. Trump'ın iddiasına göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, operasyondan 2 gün önce eyleme dahil olmaktan vazgeçti.

ABD'de bu yıl gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri öncesi kampanyasına devam eden Cumhuriyetçi Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu ile ilgili iddiasını Fox News kanalına verdiği röportajda dillendirdi.

"Her ne olduysa operasyondan 2 gün önce vazgeçti"

Trump, "Netanyahu, uzun süre boyunca Süleymani'ye yönelik operasyon girişiminin bir parçasıydı. Ortak çalışmalar yapıldı. Bu uzun çalışmanın sonucu olarak operasyon günü beraber çalışmalıydık. Her ne olduysa operasyondan 2 gün önce vazgeçti. Netanyahu'dan böyle bir tepki gelince kendi generalime dönerek, bu işi bizim tek başımıza yapıp yapamayacağımızı sordum. General onaylayınca operasyonu yaptık." dedi.

Yorumlar (0)