Sır uçaktan ilk fotoğraflar! Radarda kaybolup düştü, ünlü iş adamı öldü

Afganistan'ın Badakhshan bölgesinde düşen Falcon 10 tipi uçakla ilgili detaylar netleşiyor. Hindistan'dan hareket edip Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitmekte olan uçağın, teknik bir arıza nedeniyle düştüğü belirlendi. Kazada, 4 kişi sağ olarak kurtulurken, uçakta bulunan 2 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 22.01.2024, 16:41 23.01.2024, 15:19 Buse Önder
Sır uçaktan ilk fotoğraflar! Radarda kaybolup düştü, ünlü iş adamı öldü

Rusya'ya kayıtlı olan ve Hindistan'dan kalkarak Moskova'ya gitmek üzere olan Falcon 10 tipi uçak, Afganistan'ın kuzeyindeki Badakhshan bölgesine düştü. Uçağın düşüş nedeni teknik bir arıza olarak açıklandı. İlk başta uçağın Hindistan'a ait olduğu sanılsa da, yetkililer bu bilgiyi yalanladı ve Rus Havacılık İdaresi, uçağın Özbekistan üzerinden Moskova'ya seyahat ettiği sırada Afganistan üzerinde radardan kaybolduğunu duyurdu.

Rusya'ya kayıtlı olan Fransız yapımı uçak, 1978 model Fas tescilli bir Falcon 10 idi ve 4 mürettebat ve 6 yolcuyla birlikte uçuyordu.

Pilot ile birlikte 4 kişi sağ kurtuldu

Afganistan Ulaştırma ve Havacılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, uçağın enkazı Badakhshan vilayetindeki Kuf Ab ilçesinin Aruz Koh bölgesinde bulundu. Kazadan sağ kurtulanlar arasında pilot da yer alıyor ve toplamda 4 kişi kurtuldu. Ancak, uçaktaki diğer 2 kişinin sağlık durumu henüz belirsizliğini koruyor.

Ünlü iş adamı ve eşi de uçaktaydı

Rus basınında yer alan haberlere göre, uçak Tayland'ın Pattaya kentindeki Utapao Havalimanı'ndan kalkmış ve Hindistan ve Özbekistan üzerinden Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitmekteydi. Uçakta bulunanlar arasında ünlü işadamı Anatoly Evsyukov ve eşi Anna Evsyukova'nın olduğu belirtiliyor.

Anna Evsyukova, Tayland tatilinde ağır bir hastalığa yakalandığı için tedavisini Rusya'da sürdürmeyi planlamıştı. Ancak, kaza nedeniyle hem eşi Anatoly hem de Anna Evsyukova olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazanın nedeni üzerine yapılan incelemeler devam ederken, Rus yetkililer ve diğer ilgili taraflar olayın tam bir aydınlatılması için çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar (0)