Schengen vizesi ile ilgili yeni karar!

Avrupa Komisyonu tarafından önceki cuma günü sunulan taslak, Schengen vizesinin ücretinin artırılmasını öngörüyor. Teklifin yasalaşması durumunda Schengen vize ücreti değişecek. Peki Schengen vize ücretleri kaç avroya çıkacak? Detaylar haberde...

DÜNYA 08.02.2024, 15:40 09.02.2024, 18:11 Hakan Öksüz
Schengen vizesi ile ilgili yeni karar!

2 Şubat Cuma günü Schengen vize ücretinin yükseltilmesi hakkında Avrupa Komisyonu tarafından bir taslak sunuldu. Teklifin yasalaşması durumunda Schengen vize ücreti artacak. Ücret artışının birkaç ay içinde uygulamaya geçirilmesi bekleniyor. 

Edinilen bilgilere göre Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sınır dışı edilenlerin yeniden kabul edilmesi hususunda zorluk çıkartan ülkeler için uygulanacak Schengen vizesi ücreti daha fazla olacak.

Schengen vize ücretleri kaç avroya çıkacak? 

Peki teklif onaylanınca Schengen vize ücretleri kaç avroya çıkacak? Halihazırda yetişkinler için 80 avro olan vize ücretlerinin, yüzde 12'lik artışla 90 avroya çıkartılacağı tahmin ediliyor. Çocuklar için alınan Schengen vizelerinin ücreti ise 40 avrodan 45 avroya yükseltilecek.

Schengen vizesi nedir?

Avrupa Birliği ile Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyelerinin yer aldığı bölge "Schengen" olarak adlandırılıyor. Schengen'e üye olan ülkelerin vatandaşları, sadece pasaport ve kimlik ile diğer üye ülkelere seyahat edebiliyor. 

Yorumlar (0)