Rusların gözü Ankara'da: Reisi görüşmesi ülkede en çok konuşulan konu oldu

Türkiye'nin başkenti Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi arasında gerçekleşen önemli görüşme Rusya’da gündem oldu.

DÜNYA 25.01.2024, 17:12 Buse Önder
Rusların gözü Ankara'da: Reisi görüşmesi ülkede en çok konuşulan konu oldu

Türkiye'nin başkenti Ankara'da gerçekleşen önemli bir görüşme, özellikle Rus medyasının dikkatini çekti. Çarşamba günü gerçekleşen görüşme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin katılımıyla gerçekleşti. Rus devlet medyasının Arapça siteleri, bu görüşmeye geniş bir yer ayırarak uzun haberlerle okuyucularına aktardı.

Russia Today'in Arapça yayınında, Erdoğan ve Reisi'nin imzaladıkları 10 anlaşmanın yanı sıra Gazze'deki savaşla mücadelede işbirliğini ele aldıkları belirtildi. Reisi'nin Türkiye ile Filistin'e destek konusunda anlaştıklarını ifade ettiği vurgulandı. Aynı haberde, İran Cumhurbaşkanı'nın Ankara'nın aldığı pozisyonu 'takdire değer' olarak nitelendirdiği belirtildi.

10 maddelik anlaşma aktarıldı

İbrahim Reisi'nin, Birleşmiş Milletler'in fonksiyonlarını yitirdiğini belirterek Ankara'da yeni ve adil bir düzen kurulması çağrısında bulunduğu ifade edilen haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise terörle mücadeledeki işbirliğini vurguladığı aktarıldı.

Russia Today'in haberinde, Türkiye ve İran arasında imzalanan 10 anlaşmanın detaylarına da yer verildi. Bu anlaşmaların içeriği teker teker açıklanarak okuyuculara aktarıldı.

‘Suriye için müttefikler’

Diğer bir Rus yayın organı olan Sputnik'in Arapça internet sitesi de, Ankara ve Tahran arasındaki anlaşmaları öne çıkararak bu konuya geniş bir yer ayırdı. İran ve Rusya'nın Suriye'deki iç savaşta yakın müttefik oldukları ve Şam rejimine destek verdikleri belirtildi.

Ayrıca, İran'ın Rus ordusuna binlerce kamikaze drone satışı gerçekleştirdiği bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar (0)