Putin kritik kararnamelere imza attı

Vladimir Putin, Rusya ordusunun Ukrayna’da ele geçirdiği Zaporijya ve Herson bölgelerinin sözde bağımsızlıklarını tanıyan kararnamelere imza attı. Rusya, Luhansk ve Donetsk'teki ayrılıkçı yönetimlerin sözde bağımsızlıklarını 21 Şubat tarihinde tanımıştı.

DÜNYA 30.09.2022, 01:45 30.09.2022, 02:07
Putin kritik kararnamelere imza attı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya ordusunun Ukrayna’da ele geçirdiği Zaporijya ve Herson bölgelerinin sözde bağımsızlıklarını tanıyan kararnamelere imza attı.

Rusya, Luhansk ve Donetsk'teki ayrılıkçı yönetimlerin sözde bağımsızlıklarını 21 Şubat tarihinde tanımıştı. 

Peskov: Putin konuşma yapacak

Dimitriy Peskov, Rusya'nın başkenti Moskova’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolü altında bulunan sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti ile Rusya ordusunun ele geçirdiği Zaporijya ve Herson bölgelerinin Rusya Federasyonu'na katılma sürecine dair konuştu.

Bahse konu bölgelerin Rusya’ya katılmasına dair bugün bir tören gerçekleştirileceğini aktaran Peskov, “30 Eylül tarihinde yeni bölgelerin ülkemize katılmasına dair Kremlin’de imza töreni düzenlenecek. Saat 15.00’te (TSİ 15.00) gerçekleştirilecek. Sayın Vladimir Putin geniş kapsamlı bir konuşma yapacak.” şeklinde konuştu.

Doğal gaz boru hatlarına yönelik muhtemel sabotajlar

Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 gaz hatlarına yönelik muhtemel sabotajları da yorumlayan Peskov, “Eşi benzeri görülmemiş bir gelişme meydana geldi ve bu büyük olasılıkla devlet seviyesinde bir tür terör eylemi gibi gözüküyor. Bu, acilen araştırılması gerektiren son derece kritik bir durumdur.” ifadelerini kullandı. 

Hasarların oluştuğu bölgelerde Rusya savaş gemilerinin faaliyet yürüttüğüne yönelik iddiaların aktarıldığı haberlere de sert bir dille tepki gösteren Peskov, “Orada NATO üyesi ülkelere ait çok daha fazla sayıda gemi, uçak ve diğer deniz araçları mevcut. Bu sebeple, bunlar tümüyle aptalca, yanlı haberler.” sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)