Çavuşoğlu duyurdu: Daha fazla güç göndereceğiz

Mevlüt Çavuşoğlu, "Kıbrıs Türklerini korumak amacıyla oraya daha çok güç göndereceğiz ve silah olarak da ne gereksinimleri varsa onları da karşılayacağız." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 29.09.2022, 18:37 30.09.2022, 12:59
Çavuşoğlu duyurdu: Daha fazla güç göndereceğiz

Pamukkale Üniversitesi ÜNİAK Gençlik Buluşması'na iştirak eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ülkemizin karşısına dünya bile dikilse Doğu Akdeniz'de, Ege'de, Kıbrıs'ta hukuklarını, haklarını korumayı sürdüreceklerini ve bu hususta çok kararlı olduklarını dile getirdi.

"Silahtan başka verecek bir şeyiniz yok mu?"

ABD'nin GKRY'ye (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) yönelik silah ambargosunu uygulamadan kaldırmasına dair değerlendirmeler yapan Çavuşoğlu, ortaya atılan 'kara para aklama hususunda iş birliği yaptı, ödüllendirmek amacıyla yapıldı' söylemi karşısında yapılan görüşmelerde ABD'li mevkidaşı Antony Blinken'a, "Silahınız haricinde verecek başka bir şeyiniz yok mu?" sorusunu sorduğunu aktardı.

Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşına, "Para verin. Onlar severler. Paraya ihtiyaçları da vardır. Neden silah veriyorsunuz? Bu silahları kime karşı kullanılması için veriyorsunuz?" sorularını sorduğunu ifade etti.

"KKTC'ye daha çok güç göndereceğiz"

ABD'nin aldığı karara karşılık olarak Çavuşoğlu, "Kıbrıs Türklerini korumak amacıyla oraya daha çok güç göndereceğiz ve silah olarak da ne gereksinimleri varsa onları da karşılayacağız." dedi.

Çavuşoğlu, ülkemizin haklarını, menfaatlerini korumak amacıyla da diplomasinin bütün olanaklarını kullandıklarının altını çizerek, masada ve sahada kuvvetli olduklarını vurguladı.

Yorumlar (0)