Pentagon sıcak gelişmeyi duyurdu: ABD savaş uçaklarına saldırı

ABD Savunma Bakanlığı, USS Carney destroyerinin ve çeşitli ticari gemilerin Kızıldeniz'de saldırıya uğradığını duyurdu.

DÜNYA 03.12.2023, 21:08 04.12.2023, 17:36 Buse Önder
Pentagon sıcak gelişmeyi duyurdu: ABD savaş uçaklarına saldırı

İngiliz deniz güvenlik şirketi Ambrey, Bahamalar bandıralı bir ticari geminin Yemen'in batı kıyısı açıklarında seyir halindeyken roket saldırısına uğradığı bildirildi. Ambey, geminin "korsanlık/füze saldırısı" ile ilgili bir yardım yardım çağrısı yaptığını kaydederken aynı zamanda saldırının gerçekleştiği bölgede uluslararası bir donanma birliğinin gemiye yardım etmek üzere ilerlediğini belirtti.

Deniz güvenlik kaynakları ise, Kızıldeniz'de seyir halindeki bir kuru yük gemisine en az iki insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiğini açıkladı.

“Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarla ilgili haberlerin farkındayız”

İngiltere Kraliyet Donanması tarafından yönetilen İngiltere Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO), daha önce Kızıldeniz'de şüpheli bir insansız hava aracı saldırısı ve patlamalar olduğunu bildirmiş ancak olay hakkında detaylı bir bilgi paylaşmamıştı. Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "USS Carney ve Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarla ilgili haberlerin farkındayız ve elimize ulaştıkça bilgi vereceğiz" denilerek, bu saldırının sorumluları hakkında da bilgi verilmedi.

Yemen’deki Husiler, daha önce birçok defa Kızıldeniz'de Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılara karşılık olarak İsrail’e ait gemileri de hedef almıştı.

Yorumlar (0)