Gazze'de bilanço ağırlaşıyor

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri saldırılarına devam ettiği Gazze Şeridi'nde katledilenlerin sayısı 15 bin 523'e çıktı.

DÜNYA 03.12.2023, 21:35 04.12.2023, 11:51
Gazze'de bilanço ağırlaşıyor

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, gerçekleştirdiği basın toplantısında, İsrail'in süren saldırılarına dair bilgi aktardı.

Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılarda 7 Ekim 2023 tarihinden beri katledilenlerin sayısının 15 bin 523'e, yaralananların sayısının ise 41 bin 316'ya çıktığını kaydetti.



"Yaralılar kan kaybından ölüyor"

İsrail ordusunun Şifa Hastanesi Genel Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye başta olmak kaydıyla 35 sağlık çalışanını susuz, aç ve işkence altında sorguladığını söyleyen Kudra, bu kişilerin hala zor koşullarda alıkonulduğunu anımsattı.

Kudra, İsrail'in kalan sağlık merkezlerini hedef alarak hizmet dışı bırakması ve bölgede ikamet edenleri kaçmaya zorlaması neticesinde Gazze'nin kuzeyinde gerekli sağlık hizmetlerinin temin edilememesi sebebiyle yaralıların kan kaybından can verdiğini aktardı.

Eşref el-Kudra, uluslararası camiaya yakıt ve sağlık ekipmanı temini, sahra hastanelerinin oluşturulması, bölgeye sağlık personellerinin gönderilmesi ve çok sayıda yaralının tahliyesini temin edecek bir insani koridor oluşturulması için acil eylem çağrısı yaptı.

İsrail güçleri, 1 Aralık 2023'te insani aranın sona ermesinin hemen akabinde Gazze'ye dönük tekrar başlattığı saldırılarına devam ediyor. 

Yorumlar (0)