Onlar bir dargın bir barışık!

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında Kore'de gerçekleşen tarihi buluşmanın üzerinden kısa bir süre geçti ancak iki ülke arasındaki gerilim bir kez daha tırmandı.

DÜNYA 04.07.2019, 12:32 04.07.2019, 12:36
Onlar bir dargın bir barışık!

Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler (BM) delegasyonundan ABD ile gerilimi tırmandıracak bir açıklama geldi. 

Açıklamada, "Trump diyalogdan bahsediyor ancak saldırgan tavırlarını giderek artırıyor." ifadesine yer verildi. Ayrıca, ABD ve 23 BM üyesinin Güvenlik Konseyi'ne yaptığı 'Kuzey Kore'ye yaptırımların denetlenmesi' çağrısına da işaret edildi.

Washington'un, Kuzey Kore'ye yaptırım için dünya ülkelerine baskı yapmakla suçlandığı açıklamada, 'yabancı ülkelerde çalışan Kuzey Korelilerin sınır dışı edilmesi' isteğinin düşmanca olduğuna dikkat çekildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Kuzey ve Güney Kore arasında bulunan 'silahsızlandırılmış bölge'de buluşmuştu. 

İki lider 'silahsızlandırılmış bölge'de el sıkışırken, Trump sınırın Kuzey Kore tarafına geçerek bu ülke topraklarına adım atan ilk ABD başkanı olmuştu.

Kuzey Kore Lideri Kim, Trump'ın iki ülke arasındaki bağları daha da geliştirmek için bu kısa ziyareti yaptığını ifade ederek, Trump'ın sınır çizgisini geçmesini, 'hoş olmayan geçmişi sona erdirecek cesur ve kararlı bir eylem' olarak değerlendirmişti.

Trump da sınırın Kuzey Kore tarafına ayak basan ilk ABD başkanı olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etmiş ve Kuzey Kore Lideri Kim ile dostluklarını övmüştü. 
 

Yorumlar (0)