Ölü bebeğini 56 yıl boyunca karnında taşıdı

Brezilya'da seksen yaşındaki bir kadın, 56 yıldır karnında taşıdığı ölü fetüsün alınması için yapılan operasyon sonrasında hayatını kaybetti.

DÜNYA 22.03.2024, 20:20 23.03.2024, 16:17 Buse Önder
Ölü bebeğini 56 yıl boyunca karnında taşıdı

Brezilya'nın Aral Moreira şehrinde yaşayan 80 yaşındaki Daniela Vera, 56 yıl boyunca karnında ölü bir fetüs taşıdıktan sonra yaşamını yitirdi. Vera, doktor ziyaretinden önceki haftalarda karın ağrısı çekiyordu ve bu durumun nedenini öğrenmek için bir hastaneye başvurdu. Ancak doktorlar, uzun süredir karnında taşıdığı fetüsü tespit edemedi.

Yerli bir kadın olan Vera, 10 Mart'ta bir hastaneye giderek idrar yolu enfeksiyonu tedavisi gördü. Ancak yapılan testlerde karnındaki kitle belirlenemedi. Vera, yedi çocuğu ve 40 torunu olduğunu belirtirken, karnındaki kitle nedeniyle endişe duyduğunu ifade etti.

Ameliyattan sonra hayatını kaybetti

Daha sonra yapılan detaylı bir değerlendirme sonucunda Vera'ya, nadir görülen bir yan etki olan "litopedion" tanısı konuldu. Litopedion, fetüsün anne rahminde öldükten sonra vücut tarafından dışarı atılamaması ve karnın içinde kalsiyum kabuğu oluşturarak tutulması durumudur.

Vera'nın karnındaki fetüs, hamilelik sırasında öldüğü için vücut tarafından dışarı atılamadı ve karın boşluğunda tutundu. Durumu kötüleşen Vera'ya, idrar yolu enfeksiyonu tedavisi uygulandı ve 14 Mart'ta fetüsün alınması için acil bir ameliyat gerçekleştirildi.

Ancak ameliyat sonrasında Vera, yoğun bakıma alındı ve 15 Mart'ta hayatını kaybetti. Doktorlar, Vera'nın ölüm nedeninin enfeksiyondan kaynaklandığını belirtti.

Uzmanlar uyardı

Bilim insanlarına göre, dış gebelik genellikle belirti göstermez ve hastalar, röntgen çekilmediği sürece durumun farkına varmayabilir.

Yorumlar (0)