NATO’da görevli Türk askeri hayatını kaybetti

NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü’nden (KFOR) yapılan açıklamasında, bünyesinde görevli bir Türk askerinin hayatını kaybettiğini duyuruldu.

DÜNYA 06.03.2024, 00:55 06.03.2024, 18:18 Şeyda Gül
NATO’da görevli Türk askeri hayatını kaybetti

NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü, Gilan İrtibat Gözlem Ekibi'nde görevli Türk askerinin uykusu sırasında yaşamını yitirmesine ilişkin bir yazılı açıklama yayımladı. Türk askerinin ölüm nedeninin henüz doğrulanamadığı belirtilen açıklamada, KFOR Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş’ın taziye mesajı da paylaştığı bilgisine yer verildi.

Kaybı tüm KFOR camiasında hissediliyor

Trajik kayıptan dolayı en içten başsağlığı dileklerini ilettiğini ifade eden Ulutaş, düşüncelerinin ölen askerin aile üyeleri ve arkadaşlarıyla birlikte olduğunu söyledi. “Kaybı tüm KFOR camiasında hissediliyor” diyen Ulutaş, KFOR'un misyonuna olan sarsılmaz bağlılıkla onun anısını onurlandıracaklarının bilgisini verdi.

27 ülkeden 4 bin 500'ün üzerinde uluslararası asker bulunuyor

KFOR, güvenlik ve istikrarı sağlamak için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kararı uyarınca, 12 Haziran 1999'da Kosova'da göreve başladı. KFOR’da, NATO üyesi 21 ve NATO üyesi olmayan 6 ortak ülke olmak üzere 27 ülkeden 4 bin 500'ün üzerinde uluslararası askeri personel bulunuyor.

Yorumlar (0)