Münbiç'te aşiretler ile PKK/YPG karşı karşıya geldi, esnaf kepenk kapattı!

Suriye'nin kuzeyindeki Halep kenti, terör örgütü PKK/YPG'nin baskısı altında eziliyor. Münbiç ilçesinde "vergi" adı altında haraç toplayan teröristler, bölge esnafını canından bezdirdi. Bölgedeki aşiretlerin çağrısına uyan esnaflar, terör örgütünü protesto ederek kepenk kapattı.

DÜNYA 06.12.2023, 15:58 Hakan Öksüz
Münbiç'te aşiretler ile PKK/YPG karşı karşıya geldi, esnaf kepenk kapattı!

ABD ile Avrupalı devletlerin desteğiyle Suriye'nin kuzeyinde at koşturan terör örgütü PKK/YPG, Halep ilinde haraç kesiyor. Kente bağlı Münbiç ilçesinde esnaf esnaf gezerek haraç toplayan teröristler, bölge halkını canından bezdirdi.

Aşiretlerin "kepenk kapatma" çağrısına uydular

Bölgede belli bir etkiye sahip aşiretler, sosyal medya üzerinden esnaflara "kepenk kapatma" çağrısında bulundu. İlçenin merkezinde dükkanı bulunan esnafların hemen hemen hepsi, bu çağrıya uyarak kepenk kapattı.

Teröristler, "vergi" adı altında haraç topluyor

"Vergi" adı altında haraç toplayan terör örgütü PKK/YPG'den bıkan bölge halkı, bir yandan da hayat pahalılığı ile uğraşıyor. Münbiç'te sık sık su ve elektrik kesintisi yaşanıyor. İlçe nüfusunun yaklaşık yüzde 99'unun Arap olduğu biliniyor.

Münbiç'in makus talihi: Bir terör örgütü gidiyor, diğeri geliyor!

Daha önce de benzer bir uygulama yaparak kepenk kapatan bölge esnafı, ilçeyi işgal eden PKK/YPG'nin zulmü altında hayatta kalmaya çalışıyor. Ağustos 2016'da PKK/YPG'nin eline geçen ilçe, daha önce de bir başka terör örgütü olan DEAŞ'ın egemenliği altındaydı.

ABD, Münbiç ile ilgili sözünü tutmadı

PKK/YPG'lilerin, terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Münbiç'ten çıkacağını bildiren ABD, bu sözünü yerine getirmedi. Münbiç'in teröristlerden temizlenmesine ilişkin Türkiye ile 2018 yılının haziran ayında anlaşan ABD, "Münbiç Yol Haritası"na uymadı.

Rusya taahhütte bulundu ama...

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı, bölgede hakim konuma gelen PKK/YPG'nin köşeye sıkışmasına yol açmıştı. 2019 yılının ekim ayında Türkiye ile anlaşan Rusya, "PKK/YPG, Münbiç'ten çıkartılacak" taahhüdünde bulunmuştu. Tüm girişimlere rağmen ABD'nin desteği nedeniyle PKK/YPG'nin bölgedeki işgali sürüyor. 

Yorumlar (0)