Miçotakis'ten Türkiye'ye sıcak mesaj

Kiryakos Miçotakis, Yunanistan'ın, ülkemiz ile olan müspet havayı kuvvetlendirmeye çalışacaklarını ifade etti.

DÜNYA 19.01.2024, 00:57
Miçotakis'ten Türkiye'ye sıcak mesaj

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu çerçevesinde gerçekleştirdiği konuşmada, geçtiğimiz sene ülkemizde yaşanan depremlerin akabinde Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerde yumuşama yaşandığını kaydetti.

Yumuşamanın sürdüğünü vurgulayan Miçotakis, "Son senelerde Türk siyasetinde dramatik değişimler görmekteyiz. Fakat iyimser olmak ve Yunanistan ile Türkiye'nin attığı müspet adımları daha da kuvvetlendirmek istiyorum." dedi.

Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki yegane önemli problem olarak gördüğü deniz yetki alanları hudutlarının çizilmesi hususunun çözülmediğini ve bu probleme karşın bir arada var olabilmeleri ve müspet gündeme odaklanabilmeleri gerektiğini ifade etti. 



Gazze ve Yemen hakkında da konuştu

Gazze Şeridi'nde artan sivil kayıplar hususundaki endişelerini de dile getiren Miçotakis, mağdurlar arasında çok sayıda kadın ve çocuk olduğunun altını çizdi.

Yemen'deki Husilerin gemilere dönük dron ve füze saldırıları ile İngiltere ve ABD'nin buna cevap olarak gerçekleştirdiği hava saldırılarına dikkat çeken Miçotakis, bu durumun yalnızca Yunanistan'ı etkileyen bir problem olmadığını belirtti. 

Yorumlar (0)